31 januari 2019 Congres: Zoek het uit! Praktijk en wetenschap dichter bij elkaar

31 januari 2019
9.00 - 17.00 uur
NBC, Nieuwegein
Inschrijven
Zoek het uit! Praktijk en wetenschap dichter bij elkaar. Dat is het thema van het landelijk congres over kennisinfrastructuur in de ouderen- en gehandicaptenzorg op 31 januari 2019 in NBC Congrescentrum Nieuwegein.

Programma

In het plenaire deel in de ochtend gaan diverse sprekers onder leiding van dagvoorzitter Lennart Booij in op onderzoek doen en de verbinding met de praktijk.

Jan Kremer, hoogleraar patiëntgerichte innovatie Radboud Universiteit Nijmegen, spreekt over ‘Van Kader tot Praktijk’, Marius Buiting, directeur Vereniging voor toezichthouders in de zorg en welzijn (NVTZ) licht het concept ‘Verdraaide organisaties’ toe. In een paneldiscussie over ‘Leren in en voor de praktijk’ gaan Jos Benders (mantelzorger), Mari Groenendaal (lecturer practitioner WZH), Tommie Niessen (verpleegkundige, blogger over de zorg), Vincent Ohlrichs (ervaringsdeskundige) en Jan Willem Schuurman (directeur leercentrum Amerpoort) met elkaar in gesprek en Japke-d Bouma, columnist NRC Handelsblad maakt een Top 10 zorgjeukwoorden.

In de middag volgt een keur aan workshops; bezoekers hebben de keuze uit onder meer vakinhoudelijke lezingen, masterclasses, inspiratiesessies en interactieve vormen. Horen, zien en doen dus.

Bekijk het plenaire programma en download het aanbod lezingen, colleges, workshops en masterclasses in ronde 1, ronde 2, en ronde 3.

Voor wie

Het congres is bedoeld voor zorgprofessionals, onderzoekers, docenten, bestuurders en andere betrokkenen bij en geïnteresseerden in de kennisinfrastructuur voor de ouderen- en gehandicaptenzorg.

Accreditatie is goedgekeurd voor verpleegkundigen, verzorgenden en zorgprofessionals (4 PE-punten).

Aanmelden

Deelname aan dit congres is kosteloos. Meld je aan voor dit congres via het online aanmeldformulier!

Meer weten