Congres ’Waardigheid en trots voor de toekomst’: Kom je ook?

Houd 3 juli alvast vrij in je agenda. Want dan vindt het congres ‘Waardigheid en trots voor de toekomst’ plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. Kom ook kennis en inspiratie opdoen en leer van jouw collega-zorgprofessionals.

We hebben samen al veel bereikt. Nu is het tijd om vooruit te kijken naar goede verpleegzorg voor de toekomst. We weten nu al dat hier anders georganiseerde zorg voor nodig is. Zo willen ouderen graag langer thuis blijven wonen. Daarnaast wordt het door vergrijzing steeds lastiger om zorg te blijven geven zoals we dat nu gewend zijn.  

Wat gaan we doen?

Gelukkig is er al veel inspiratie en veranderkracht aanwezig in de sector. Door goede voorbeelden en kennis uit te wisselen vinden we sneller uit wat werkt. Hoe kun je intensiever samenwerken met vrijwilligers en naasten bijvoorbeeld? Welke zorghandelingen kun je met mantelzorgers uitvoeren? Wat betekent het om verpleegzorg thuis te geven? Welke rol kan technologie spelen? En welke rol juist niet? Hoe zorg je er met elkaar voor dat toekomstige collega’s graag bij jullie komen werken?  

Daarover, en nog veel meer, gaan we met elkaar in gesprek. Op locatie, om er ook echt een mooie dag van te maken. Met bekende en inspirerende sprekers, workshops, kennisfestival en nog veel meer.  

Sprekers

‘Mantelzorgveteraan’ Ton in ’t Veen

‘Mantelzorgveteraan’ Ton in ’t Veen vertelt over zijn ervaring als mantelzorger en het belang van samenwerken met informele zorg. ‘Mijn vrouw Hester, kreeg de diagnose Alzheimer toen ze 50 was en ruim 5 jaar later stierf ze aan de gevolgen ervan. Als mantelzorger werd ik overbelast met het organiseren en regelen van de zorg. Verandering is noodzakelijk en dan mogen we niet alleen naar anderen kijken. Wat is onze eigen rol hierin? Wat is de rol van de informele zorg in de wijk?’

Bewust Beweging Creëren, inspiratie door Joël Kruisselbrink

In deze inspiratiesessie laat bewegingsagoog Joël zien hoe hij inactieve mensen weer actief krijgt. Joël ziet als geen ander wat de kracht is van recreatief gericht bewegen. Hij probeert af te wijken van de gebaande paden en zoekt naar verrassende en originele oefeningen met simpele materialen die iedereen wel in huis heeft. Wat blijkt? Je hebt niet veel nodig om een bewegingsoefening krachtig te maken. Na afloop ben je geïnspireerd en kan je vele voorbeelden direct in de praktijk toepassen. Nu al inspiratie opdoen? Dat kan met één van zijn vele filmpjes op Joël’s Instagram-account.

Op korte termijn laten we weten welke sprekers je nog meer komen inspireren op 3 juli!

Dit neem je mee naar huis:

 • Kennis en inspiratie van enthousiaste sprekers.
 • Tips en adviezen om zelf mee aan de slag te gaan.
 • Nieuwe connecties.

Programma

 • 08.30 – 09.30 uur   Ontvangst en registratie                       
 • 09.30 – 11.00 uur   Plenaire opening                        
 • 11.00 – 11.30 uur   Pauze                                        
 • 11.30 – 12.30 uur   Ronde 1 sessies                                  
 • 12.30 – 13.45 uur   Lunch en Kennisfestival                        
 • 13.45 – 14.45 uur   Ronde 2 sessies
 • 14.45 – 15.00 uur   Wissel                                        
 • 15.00 – 16.00 uur   Ronde 3 sessies
 • 16.00 – 16.45 uur   Hapje en drankje

Schrijf je kosteloos in!

Werk je als professional in de verpleegzorg? Of ben je op een andere manier in verpleegzorg geïnteresseerd?

Deelname is kosteloos. Voor deelnemende verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten hebben we een aanvraag ingediend voor accreditatiepunten.  

Wil je een indruk van het vorige congres? Bekijk dan onze aftermovie van vorig jaar: