Congres ‘Samen sterk tegen antibioticaresistentie’

23 maart 2020
12.00 – 17.00 uur
NBC in Nieuwegein
Inschrijven

In de zorg vinden we hygiënisch werken allemaal heel logisch. Het hoort bij goede, professionele zorgverlening. Toch is ‘schoon werken’ in de dagelijkse praktijk niet altijd vanzelfsprekend. Dat willen we veranderen, want het probleem van antibioticaresistentie (ABR) wordt steeds groter. Het is tijd voor actie! Kom naar het congres ‘Samen sterk tegen antibioticaresistentie; infectiepreventie en hygiënisch werken binnen de ouderen- en gehandicaptenzorg’ op maandag 23 maart 2020 in Nieuwegein.

Aan het einde van de dag gaat u naar huis met concrete ideeën die u direct in de eigen organisatie kunt inzetten.

Banner congres antibioticaresistentie

Programma

U doet gerichte kennis op over antibioticaresistentie, infectiepreventie en antibioticagebruik. U leert meer over regionale initiatieven en wordt geïnspireerd door praktijkvoorbeelden. Hygiënisch werken in uw organisatie is onmisbaar bij het terugdringen van antibioticaresistentie. Daarom krijgt u handvatten voor het creëren van gedragsverandering en kunt u ervaringen uitwisselen met vakgenoten en experts. U kunt kiezen uit zo’n twintig workshops, verdeeld over twee rondes. Het congres wordt georganiseerd door het ministerie van VWS en Vilans.

Een overzicht van het concrete programma en de workshops volgt op korte termijn.

Datum, tijd, plaats

  • Datum: maandag 23 maart 2020
  • Tijd: 12.00 – 17.00 uur
  • Plaats: NBC in Nieuwegein

Meer informatie en inschrijven

Meld u zich aan via de speciale congreswebsite

Deelname aan het congres is kosteloos. Als u zich heeft ingeschreven ontvangt u binnenkort meer informatie over het programma. Op dat moment kunt u ook uw workshopskeuzes maken.

Accreditatie
Er is accreditatie aangevraagd voor verschillende vakgebieden:

  • Verzorgenden en verpleegkundigen
  • Specialisten Ouderengeneeskunde Verenso
  • Deskundigen infectiepreventie