Landelijk Congres Cliëntenraden 2020 – digitaal

30 november 2020
14.00 - 17.00 uur
Digitaal

Save the date! Op maandag 30 november vindt het Landelijk Congres Cliëntenraden plaats. Dit jaar is het thema: Dialoog en daadkracht. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, vindt het congres digitaal plaats. Binnenkort kun je je voor dit congres aanmelden. Laat je informeren en inspireren!

Tijdens het congres cliëntenraden kijken we naar vragen zoals: hoe kun je als cliëntenraad invloed uitoefenen? Hoe heb je het juiste gesprek met het bestuur, de personeelsvertegenwoordiging en de raad van toezicht om samen te kijken wat er mogelijk en gewenst is voor de cliënt? Op welke manier kan de nieuwe Wmcz2018 hierbij helpen? En wat betekent dat in een crisissituatie zoals de coronacrisis?

Programma

Het wordt een dynamisch programma met inspirerende sprekers als Jet Bussemaker, voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) en Theo van Uum, directeur langdurige zorg van het ministerie van VWS. Daarnaast gaan cliëntenraadsleden met elkaar in gesprek, bijvoorbeeld over hoe je meer invloed kunt krijgen op corona issues en hoe de overgang naar de nieuwe Wmcz2018 verloopt. Vanwege corona volg je het congres gewoon achter je eigen laptop.

Praat mee als cliëntenraadslid

We zoeken nog cliëntenraadsleden die tijdens de live uitzending met elkaar in gesprek gaan om tips, voorbeelden en ideeën te delen. Je dient hierbij fysiek aanwezig te zijn op een locatie in Amsterdam. Spreekt dit je aan? Meld je aan voor het panelgesprek.

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor cliëntenraden, bestuurders, ondersteuners van cliëntenraden en raden van toezicht van zorgorganisaties die verpleeghuiszorg aanbieden. Zowel intramurale als extramurale zorg.

Datum, tijd en locatie

  • Datum: maandag 30 november
  • Tijd: 14.00 – 17.00 uur (onder voorbehoud)
  • Locatie: digitaal. Thuis achter je eigen laptop of samen als cliëntenraad bij de zorgorganisatie (indien mogelijk)

Het congres wordt georganiseerd door LOC Waardevolle Zorg en Stichting Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg (NCZ) i.s.m. Waardigheid en trots op locatie en het ministerie van VWS.

Meer weten