Landelijk Congres Cliëntenraden 2019

4 december 2019
10.00 - 17.00 uur
NBC in Nieuwegein

Online aanmelden voor het congres is helaas niet meer mogelijk. Je bent van harte welkom woensdag 4 december in het NBC te Nieuwegein. Meld je dan even bij één van onze registratiebalies, dan maken wij ter plekke een badge voor je. Excuses voor het ongemak.

Wil jij meer weten over de nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz 2018) die volgend jaar ingaat? Kom dan naar het Landelijk Congres Cliëntenraden 2019 op 4 december in het NBC in Nieuwegein. Je krijgt informatie over de inhoud van en hoe je invulling geeft aan deze nieuwe wet. Inspirerende sprekers vertellen over de verschillende vormen en invulling van medezeggenschap en het effect daarvan.

Keynote spreker Alex Brenninkmeijer bekend als Nationale Ombudsman in Nederland van 2005 tot 2014 gaat vanuit zijn ervaring tijdens dit congres in hoe je als cliëntenraad meer inspraak kunt uitoefenen en hoe je je invloed kunt vergroten op beleid. Daarnaast neemt Ernst van Koesveld, directeur-generaal Langdurige Zorg bij VWS, je mee vanuit zijn visie.

De Wmcz 2018 is een feit en gaat volgend jaar in. De relatie die cliëntenraden, bestuurders en managers met elkaar hebben, verandert hierdoor. Zo krijgt de cliëntenraad meer bevoegdheden, rechten en plichten. Er komt dus veel op je af. Kansen, maar ook uitdagingen.

Aan de slag met de Wmcz

Je doet kennis en inspiratie op door het volgen van workshops, lezingen of door mee te doen aan discussies en debatten. En je gaat aan de slag hoe je in jouw rol als cliëntvertegenwoordiger nog meer impact kunt creëren. Ook komen er ideeën en mogelijkheden voor het voetlicht om directe inspraak van de cliënt meer vorm te geven.

Kortom: laat je voorlichten. Ga in gesprek met experts en deskundigen. En ontdek wat mogelijk en praktisch uitvoerbaar is op 4 december.

Landelijk Congres Cliëntenraden 2019: Veerkrachtig samenwerken

Ga naar de speciale online omgeving, waar je alle praktische informatie over het congres kan vinden:

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor leden van cliëntenraden, bestuurders, ondersteuners van cliëntenraden en raden van toezicht van zorgorganisaties die langdurige zorg of geestelijke gezondheidszorg aanbieden.

Datum, tijd en locatie

  • Datum: woensdag 4 december 2019
  • Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
  • Locatie: NBC, Nieuwegein

Initiatiefnemers  zijn LOC Waardevolle zorg, Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg (NCZ) en het ministerie van VWS.

Meer weten