Bijeenkomst: Welzijn-Voorop! Hoe werk jij samen? – VOL

26 januari 2021
10.00 - 11.15 uur
online

Lukt het jou om welzijn voorop te zetten voor bewoners? Werken vrijwilligers, bewoners, collega’s en familie hierbij samen? Door het coronavirus is dit soms extra lastig. Ben je benieuwd hoe collega’s van andere organisaties hier mee omgaan? Kom naar de themabijeenkomst over welzijn op dinsdag 26 januari.

De bijeenkomst van 26 januari zit helaas vol. Via het aanmeldformulier kunt u zich nog wel aanmelden, dan komt u op een wachtlijst. Mocht er toch nog een plek beschikbaar komen, dan wordt er contact met u opgenomen.

Programma

De bijeenkomst over welzijn bestaat uit twee onderdelen. Eerst gaan we in op wat we leren van corona. Wat ben je anders gaan doen? Heb je bijvoorbeeld ontdekt dat veel bewoners grootschalige activiteiten niet missen? Is de rol en betrokkenheid van vrijwilligers en familie veranderd? We bieden nu vaak meer maatwerk voor bewoners. Waarom lukt dit nu en hoe blijven we dit doen? We maken met elkaar een lijst met punten van ‘wat werkt en wat niet’.  

In het tweede deel gaat het over de vraag: op welke manier verbind je vrijwilligers, bewoners, collega’s en familie? Zodanig dat dit ten goede komt aan bewoners. Dat is best complex. Wat kan je inzetten en wat is niet zo handig om te doen? Het is belangrijk dat collega’s van welzijn en zorg hierbij samen werken. Durven we anders te gaan samenwerken en hoe pak je dat aan?

Angela Woestenburg, coördinator Welzijn van ViVA! Zorggroep, vertelt hoe zij op de locatie Strammerzoom omgaan met de integratie van welzijn, zorg en ondersteunende diensten. Wat heeft corona haar gebracht, wat was lastig en wat heeft zij met haar collega’s juist geleerd? Angela:“Laten we elkaar scherp houden en niet automatisch terugvallen in oude patronen en gewoontes.

ViVa! Zorggroep zet welzijn voorop met welness-ruimte

De locatie Strammerzoom van ViVa! Zorggroep heeft een badkamer omgebouwd tot wellness-ruimte. De badkamer was eerder in gebruik geraakt als berghok. Nu is er een goede douche, een kaptafel, zijn er extra dikke verwarmde handdoeken, badjassen en –slippers, lekkere luxe geurtjes en lotions.

Bekijk de video waarin Angela Woestenburg uitleg geeft over de ruimte:

Voor wie?

Activiteitenbegeleiders, welzijnsmedewerkers, vrijwilligers- en welzijnscoördinatoren, zorgmedewerkers en vrijwilligers.

Datum, tijd en locatie

  • Datum: dinsdag 26 januari 2021
  • Tijd: 10.00 – 11.15 uur
  • Locatie: online

Meer weten en aanmelden

  • De bijeenkomst van 26 januari zit helaas vol. Via het aanmeldformulier kunt u zich nog wel aanmelden, dan komt u op een wachtlijst. Mocht er toch nog een plek beschikbaar komen, dan wordt er contact met u opgenomen.
  • Lees meer over wonen en welzijn