Hoe kan je met aandacht voor eten en drinken het welzijn vergroten?

Aandacht creëren voor de eetmomenten helpt bij het welbevinden van bewoners. Als mensen goed eten dan voelen ze zich beter. Dat zit niet alleen in goed en lekker eten, passend bij de bewoner, maar ook in aanpassingen in omgeving en sfeer. Hoe pak je dit aan? En hoe maak je op een simpele manier de eet- en drinkmoment zo waardevol mogelijk. Ga in gesprek en ontvang tips tijdens deze online bijeenkomst op 26 oktober.

Tijdens deze bijeenkomst vertelt Anton François, coördinator bij Stichting Eten+Welzijn, over het belang van eten als activiteit. Welzijnsmedewerker Rianne van de Weijer en zorgmedewerker Karina Smets van locatie Wellenshof laat zien hoe je persoonlijke voorkeuren van bewoners rondom eten kunt achterhalen.

We wisselen tips met elkaar uit over hoe je de momenten van eten en drinken ook echt waardevol kunt laten zijn. Hoe bied je het aan? Kunnen bewoners helpen? Hoe ga je om met dilemma’s? We verzamelen de tips en maken daar een mooie keukenposter van. Wil je ook meer weten en je eigen kennis delen? Meld je aan!

Datum, tijd, locatie en doelgroep

  • Datum: dinsdag 26 oktober
  • Tijd: 16.00 tot 17:00 uur
  • Waar? Online
  • Doelgroep: verzorgenden (en iedereen die helpt bij het eten en drinken van bewoners)

Aanmelden

Aanmelden voor de online bijeenkomst

Meer weten