Aan de slag met bekostiging van technologie

25 februari 2021
15.30 - 17.00
Online
Inschrijven

Door de coronapandemie zetten verpleeghuizen versneld in op technologie voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Hierbij lopen ze vaak aan tegen de vraag: hoe gaan we deze technologie financieren? Houd jij je bezig met de aanschaf van technologie? Meld je dan aan voor onze digitale bijeenkomst op 25 februari. Dan gaan we aan de slag met tips voor financiering, het opstellen van een business case en leren we van voorbeelden uit de praktijk.

In de bijeenkomst verkennen we verschillende mogelijkheden voor verpleeghuizen om technologie te financieren. Kelsey Benning, onderzoeker bij Vilans, geeft 6 tips voor de bekostiging van technologie. Daarnaast zal Johan van der Leeuw, expert op het gebied van zorgtechnologie bij Vilans, je meenemen aan de hand van een business case. Hoe maak je een business case en hoe ga je ermee aan de slag. Hij laat je zien wat je er als organisatie aan kan hebben.

Siham Sbai van zorgorganisatie Raffy, Lâle & De Leystroom en Laura Steman van Zorggroep Solis vertellen over hun ervaringen met het aanschaffen van technologie. Hoe zijn ze aan de slag gegaan met de bekostiging? Tegen welke dilemma’s lopen ze aan? Ook delen ze tips over waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van technologie. Want niet alleen de aanschaf kost geld, ook de implementatie en het onderhouden van de technologie. Je kan natuurlijk ook zelf je vragen stellen.

We sluiten de bijeenkomst af met een half uur extra ruimte om met elkaar in gesprek te gaan om ervaringen en dilemma’s uit te wisselen. Of om nog een laatste vraag aan onze sprekers te stellen. Je gaat ‘naar huis’ met genoeg bagage om zelf aan de slag te gaan met de bekostiging van technologie!

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor zorgmedewerkers. innovatiemanagers, kwaliteitsverpleegkundigen, bestuur/management en andere geïnteresseerden uit de verpleeghuissector.

Programma

 • 15.30 – 16.30 uur: plenair programma met:
  • Kelsey Benning: 6 tips voor bekostiging technologie
  • Johan van der Leeuw: wat heb je aan een business case?
  • Gesprek tussen Siham Sbai (Raffy, Lâle & De Leystroom) en Laura Steman (Solis) over bekostigen van technologie in de praktijk
 • 16.30 – 17.00 uur: extra tijd om in gesprek te gaan

Datum, tijd en locatie

 • Datum: donderdag 25 februari 2021
 • Tijd: 15.30 – 17.00 uur
 • Locatie: online bijeenkomst

Meer weten en aanmelden

Ondersteuning corona en technologie

Heeft jouw verpleeghuis ondersteuning nodig bij urgente coronagerelateerde vraagstukken? Bijvoorbeeld met de implementatie van technologie? Meld je dan aan voor ons corona-ondersteuning