Naar hoofdinhoud Naar footer

Basismodule Leergang Langdurende zorg thuis

Datum/tijd

Woensdag 13 maart 2024 van 14.00 uur tot 16.30 uur

Vanuit het programma Waardigheid en trots voor de toekomst bieden we een ‘Leergang Langdurende zorg thuis’ aan om zorgorganisaties te helpen om een passend dienstenaanbod vorm te geven voor het leveren van Wlz-zorg thuis. De leergang bestaat uit een basismodule van twee sessies en een serie verdiepende keuzemodules. Wegens groot succes bieden we de basismodule ook in 2024 weer aan! Dus kan jouw organisatie wel wat inspiratie gebruiken over de leveringsvormen van Wlz-zorg thuis? Schrijf je dan nu in voor de basismodule!

De basismodule op 13 maart is helaas vol. Je kunt je nog wel inschrijven voor de basismodule in juni.

Het programma Waardigheid en trots voor de toekomst ondersteunt zorgorganisaties in de transitie naar toekomstbestendige verpleegzorg. ‘Langdurende zorg thuis’ is een belangrijk thema binnen dit programma, met onder andere aandacht voor het vergroten van het aanbod van Wlz-zorg thuis. Het organiseren van een Leergang Langdurende zorg thuis is een van de vormen van ondersteuning die we op dit thema bieden. Deelname aan de leergang is kosteloos.

Basismodule Wlz-zorg thuis

De basismodule van de Leergang bestaat uit twee sessies van 2,5 uur. We gaan in deze bijeenkomsten in op de leveringsvormen van Wlz-zorg thuis. De sessies vinden plaats op het kantoor van Vilans in Utrecht.

In de eerste sessie doe je inspiratie op over Wlz-zorg thuis. Welke leveringsvormen zijn mogelijk binnen de Wlz? Wat zijn de onderscheidende kenmerken van VPT, MPT en PGB? We zoomen in op visie en strategie als belangrijk startpunt van zorg thuis.

In de tweede sessie gaan we dieper in op de leveringsvorm VPT in de wijk. Een spreker uit de zorgpraktijk schuift aan om vanuit zijn eigen ervaring over VPT in de wijk te vertellen. We laten zien op welke manier je invulling kunt geven aan VPT en je hoe dagbesteding, maaltijden en huishoudelijke hulp kunt invullen.

De basismodule van de Leergang wordt gegeven door Barbara de Groen, Ellen Clavel en Dominic Vestering, adviseurs bij Waardigheid en trots voor de toekomst voor het thema Langdurende zorg thuis.

Voor wie

Er kunnen 40 personen (maximaal 2 personen per organisatie) deelnemen aan de basismodule Wlz zorg thuis. Deelnemers kunnen zijn: managers extramuraal, teamleiders, projectleiders, kwartiermakers en zorgverleners van de volgende zorgorganisaties:

  • Zorgorganisaties die verkennen of zij Wlz-zorg thuis gaan aanbieden en in welke vorm
  • Zorgorganisaties die al wel begonnen zijn met het aanbieden van Wlz-zorg thuis, maar tegen beperkingen aanlopen of willen doorontwikkelen
  • Zorgorganisaties die op een andere manier willen leren over Wlz-zorg thuis

Datum, tijd, locatie

Deze basismodule wordt ook aangeboden op:

Meer weten

Na de basismodule van de Leergang kun je kiezen voor een of meerdere verdiepende modules. Lees meer over de leergang en het aanbod verdiepende modules.

Locatie

Vilans

Churchilllaan 11

Utrecht

Deel deze pagina via: