Werkinstructie afnemen coronatest

Geplaatst op: 2 april 2021
Laatst gewijzigd op: 22 oktober 2021

Veel zorgprofessionals krijgen te maken met het afnemen van neus- en keelkweek vanwege corona. Het is belangrijk dat zo’n coronatest goed wordt afgenomen. Maak daarvoor gebruik van de werkinstructie ‘Afnemen neus-, keel-, oog- en perineumkweek’ van Vilans.

Marleen Versteeg, adviseur bij Vilans: ‘We stellen deze werkinstructie afnemen coronatest vrij beschikbaar omdat zorgprofessionals in deze tijd vaker te maken krijgen met het afnemen van een neus- en keelkweek. We merkten dat verschillende partijen allemaal hun eigen instructies aan het maken zijn. Met deze uniforme werkinstructie komen we aan deze organisaties tegemoet.’

Aan de slag met werkinstructie afnemen coronatest van Vilans

Ga je een kweek afnemen? Bekijk dan deze werkinstructie afnemen coronatest met tips van Vilans.

Afnemen coronatest met juiste instructie keel- en neuskweek

Bij het afnemen van een keel- en neuskweek is het belangrijk om dat volgens de juiste instructies te doen. Met deze Vilans-werkinstructie hebben zorgprofessionals een overzichtelijk naslagwerk in handen om deze kweken af te kunnen nemen. Het protocol bevat een volledige instructie voor het afnemen van de kweek. Daarnaast wordt in het document verwezen naar meer informatie, zoals een video van het afnemen van de neus- en keelkweek, en informatie over waar je rekening mee dient te houden als het om COVID-19 gaat.

Meer weten