WelThuis – De Morgenster biedt ouderen uit de wijk kerstdiner aan

Geplaatst op: 22 december 2015
Laatst gewijzigd op: 25 april 2019

Een 60-tal ouderen genoot van een heerlijk kerstdiner in WelThuis locatie De Morgenster. De Morgenster organiseerde dit diner samen met het Nationaal Ouderenfonds voor de ouderen uit de Zoetermeerse wijken Dorp en Driemanspolder. Ouderen die vaak alleen zijn met Kerst waren uitgenodigd om het diner bij te wonen.

Naast een heerlijk diner werden de gasten ook getrakteerd op een bijzonder en magisch optreden van illusionist Henk Spaans en zijn team. Zij namen de gasten mee op een magische reis vol dromen en illusies.

Vrijwillig

Veel medewerkers van De Morgenster hebben zich vrijwillig ingezet om de oudere wijkbewoners een bijzondere avond te geven. Er waren vrijwilligers in de keuken en in de bediening en vrijwilligers die bij de gasten aan tafel aanschoven. Door het gesprek aan te gaan zorgden zij mede voor verbinding tussen de mensen. Want hoe simpel het ook lijkt, alleen het contact mogen hebben met andere mensen betekende al heel veel.

Wijkfunctie

Gelet op de sfeer en de gesprekken die er mochten zijn tijdens het diner, mag De Morgenster het eerste kerstdiner in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds een succes noemen. De Morgenster wil meer dan ooit haar deuren openstellen om op deze manier verbinding te zoeken met wijkbewoners en organisaties. Met het diner in het bijzonder is dit een eerste stap om deze wijkfunctie vorm te geven.

Bron: WelThuis

Meer weten