Week van Zorg en Welzijn: een kijkje achter de schermen in het verpleeghuis

Geplaatst op: 6 maart 2019
Laatst gewijzigd op: 19 mei 2020

11 t/m 16 maart 2019  is het de Week van Zorg en Welzijn! Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen hun deuren en laten zien wat werken in zorg en welzijn is. Kom naar een Meet & Greet, een inspiratiemiddag, een speeddate of een originele activiteit. Ontmoet bewoners, werkgevers, loopbaancoaches en opleidingen. Kom erachter waar jouw hart en mogelijkheden liggen.

Wat is er te doen?

In het hele land zijn er evenementen over leren en werken in de sector. We hebben een paar activiteiten voor jou op een rijtje gezet:

  • Maandag 11 maart: College Tour met Carla Dik – Faber (ChristenUnie), rondom het thema: Hoe zetten we de ouderenzorg weer op de kaart? Bij Stichting Bethanië in Ede.
  • Dinsdag 12 maart: Workshop etagères maken van oud servies met de bewoners van de Wever in Tilburg.
  • Woensdag 13 maart: Ervaar de wereld van iemand met dementie met een VR bril bij Vivium Zorggroep in Huizen.
  • Donderdag 14 maart: Speeddates voor geïnteresseerden zonder zorgachtergrond bij de Valkenhof in Valkenswaard (Op dinsdag 12 maart zijn er speeddates voor mensen met een zorgachtergrond)
  • Vrijdag 15 maart: Samen met de bewoners gaat u aan de slag met een leuke schilderopdracht bij De Riethorst Stromenland in Oosterhout.
  • Zaterdag 16 maart: Workshop: ontdek jouw levensverhaal door geestelijk verzorger Nicolas Pouyet bij Hanzeheerd in Brinkhoven.

Bekijk alle opendagen en activiteiten door het hele land, of zoek naar wat er te doen is bij jouw in de buurt: weekvanzorgenwelzijn.nl/

Week van Zorg en Welzijn

Beurs zorgtotaal 2019 en NLdoet

Naast de Week van Zorg en Welzijn speelt er meer deze week.  Zo is er een voorlichtingssessie van Waardigheid en trots op locatie tijdens de beurs Zorgtotaal 2019.  Of steek je  handen uit de mouwen en help een verpleeghuis op 15 of 16 maart tijdens NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Meer weten