Week van de Medezeggenschap 5-9 oktober 2020

Geplaatst op: 17 september 2020
Laatst gewijzigd op: 13 november 2020

De nieuwe medezeggenschapswet, de Wmcz 2018, is sinds 1 juli van kracht. Met de komst van deze wet worden de inspraak en medezeggenschap van de mensen die zorg krijgen verder versterkt. Om dit te vieren en om een extra impuls te geven aan de kracht van cliëntenraden, organiseerde LOC Waardevolle zorg in oktober 2020 de online Week van de Medezeggenschap.

Terugblik Week van de Medezeggenschap

Van 5 tot 9 oktober 2020 was de Week van de Medezeggenschap. Een hele week in het teken van medezeggenschap in zorg en welzijn. Lees de verslagen of kijk terug:

Congres Cliëntenraden: een online talkshow

Op maandag 30 november is het Landelijk Congres Cliëntenraden. Dit jaar anders dan anders, namelijk een online talkshow. Live vanuit Capital C in Amsterdam zenden we uit. Met inspirerende gasten zoals Jet Bussemaker en Theo van Uum. Zij schuiven aan bij onze dagvoorzitter Hadassah de Boer. Meld je nu aan!

Het thema van het congres cliëntenraden is Dialoog & daadkracht. Verschillende onderwerpen komen aan bod. Hoe kunnen cliëntenraden invloed uitoefenen? Hoe heb je het juiste gesprek over wat mogelijk en gewenst is voor de bewoner. Met het bestuur, de personeelsvertegenwoordiging en de raad van toezicht. Op welke manier kan de Wmcz2018 hierbij helpen? En wat betekent dat in een crisissituatie zoals de coronacrisis?

banner congres cliëntenraden

Meer weten