‘Elkaar echt zien’ staat centraal in Week van de Medezeggenschap 2021

Geplaatst op: 2 augustus 2021
Laatst gewijzigd op: 2 augustus 2021

Begin oktober is het de Week van de Medezeggenschap. Een week lang draait alles om ‘Elkaar echt zien’. De week is gevuld met ontmoeting en inspiratie voor zorg die uitgaat van de waarden van mensen. En het gaat over de zichtbaarheid van een cliëntenraad.

Zorg die uitgaat van de waarden van mensen is wat ons drijft: wat doet ertoe voor iemand? En wat is er nodig zodat iemand een betekenisvol leven kan leiden? De Week van de Medezeggenschap focust op Elkaar echt zien. Hou ruimte in je agenda voor deze week van 4-8 oktober 2021.

Cliëntenraad

Elkaar echt zien geldt net zo goed voor medezeggenschap: ziet en waardeert de organisatie jou als cliëntenraad? Sta eens stil bij de uitwerking van de samenwerking en bij wat je voor elkaar betekent. En: heb je als raad goed voor ogen wat voor cliënten van belang is? Zien de mensen die zorg ontvangen wat de cliëntenraad doet en zien ze de successen die je met elkaar behaalt?

Week van de Medezeggenschap 2021 flyer

Zichtbaar zijn

Grijp deze week aan om binnen je eigen organisatie de meerwaarde van medezeggenschap zichtbaar te maken. Daarvoor is ruimte in het programma op donderdagmiddag 7 oktober, of kies zelf een moment dat beter past. Zet je eigen bijeenkomst, marktje, koffiemoment, of bijvoorbeeld een pizza-meeting op touw. Organiseer een moment:

  • om met mensen die zorg ontvangen, naasten en andere betrokkenen in de organisatie in gesprek te gaan,
  • om te laten zien dat je er bent als raad en ook hoe je je nek uitsteekt voor de belangen van de mensen die zorg krijgen,
  • om in gesprek te gaan over een dilemma en om daar input voor op te halen,
  • om zelf ook inspiratie op te doen voor nieuwe thema’s om mee aan de slag te gaan.

De organisatoren van de Week van de Medezeggenschap denken graag met je mee over een moment en vorm die voor jullie passend is.

Online en fysiek

LOC organiseert deze Week van de Medezeggenschap 2021. Naast vele online sessies zijn er deze week ook regionale bijeenkomsten.  Door je nu alvast aan te melden blijf je op de hoogte en kun je je als eerste inschrijven voor specifieke sessies en regionale bijeenkomsten. Kijk voor alle informatie en aanmelding op de website van het LOC.

Meer weten