Aandacht voor eenzaamheid door Week tegen eenzaamheid 2021

Geplaatst op: 27 september 2021
Laatst gewijzigd op: 30 september 2021

Van 30 september tot en met 7 oktober is het Week tegen Eenzaa­­­­mheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Of kom naar het online slotevent!

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. De Week tegen Eenzaamheid vraagt aandacht voor dit probleem met de oproep: ‘Kom erbij!’

Een week vol ontmoetingsactiviteiten

Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Zo ontstaat een week vol activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Elk jaar worden er honderden ontmoetingsactiviteiten georganiseerd door maatschappelijke organisaties, sociaal werk, zorginstellingen maar ook bedrijven en actieve burgers.

Slotevent: Week tegen Eenzaamheid 2021

Voor iedereen die zich inzet rond het thema eenzaamheid is er een gezamenlijke online afsluiting. Interactief en met sprekers uit praktijk en wetenschap.

Je krijgt inzichten in de werking en het belang van een luisterend oor door de bekende psycholoog Manu Keirse. Van specialist ouderencommunicatie en oprichter van Up! Alet Klarenbeek krijg je handvatten aangereikt over communicatie toepasbaar in je eigen werk. Directeur Oranje Fonds Sandra Jetten en projectleider bij Gemeente Maassluis Wendy Hofman vertellen over hun aanpak en financiering van initiatieven. We sluiten af met een gesprek met filosofe Stine Jensen.

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 7 oktober van 15.30 tot 17.00 uur
  • Waar: online
  • Voor wie: iedereen die geïnteresseerd is in het thema eenzaamheid
  • Kosteloos

Meld je aan via dit formulier en je krijgt alle informatie om in te loggen tijdig in je mailbox.

Meer informatie