Aandacht voor eenzaamheid door Week tegen eenzaamheid 2020

Geplaatst op: 5 augustus 2020
Laatst gewijzigd op: 16 september 2020

Van 1 tot en met 8 oktober is het Week tegen Eenzaa­­­­mheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit.

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. De Week tegen Eenzaamheid vraagt aandacht voor dit probleem met de oproep: ‘Kom erbij!’

Een week vol ontmoetingsactiviteiten

Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Zo ontstaat een week vol activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Elk jaar worden er honderden ontmoetingsactiviteiten georganiseerd door maatschappelijke organisaties, sociaal werk, zorginstellingen maar ook bedrijven en actieve burgers.

Poster week tegen eenzaamheid

Bestel het Kom erbij-pakket om eenzaamheid tegen te gaan

Organisatoren van een activiteit kunnen kosteloos een ‘Kom erbij-pakket’ bestellen met aankledings- en informatiematerialen. Het pakket bevat onder meer placemats met gesprekstarters, uitnodigingskaarten, posters en eenzaamheid-signaleringskaarten. Helaas was het pakket te bestellen tot 31 augustus.

Eén tegen eenzaamheid

Het Kom erbij-pakket wordt door het programma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS ter beschikking gesteld. Eén tegen eenzaamheid wil het taboe doorbreken en met een brede beweging het probleem aanpakken. Ook op anderhalve meter afstand. Ook strijden tegen eenzaamheid? Bekijk wat jij kunt doen

Meer informatie