Voedselveiligheid in woonvormen: hoe staan we er voor?

Geplaatst op: 10 oktober 2017
Laatst gewijzigd op: 15 maart 2019

Zorgorganisaties moeten weten of en hoe de aangepaste hygiënecode wordt toegepast in hun woongroepen. Een verplichte jaarlijkse audit brengt dit in beeld. Waardigheid en trots inventariseert de stand van zaken en nodigt zorgorganisaties uit om gebruik te maken van de app BEEC om een audit uit te voeren. Daarmee kunnen wij antwoord geven op de vraag: “Op welke wijze maken woongroepen/ zorginstellingen gebruik van de aangepaste Hygiënecode en wat zijn de resultaten?”.

Auditeren in de woonvorm zelf

BEEC is een digitale oplossing die ‘de juiste vraag, aan de juiste persoon, op de juiste plek op het juiste moment stelt’. Dat betekent het auditeren in de woonvorm zelf en niet vanachter het bureau, op een gepland moment. Medewerkers downloaden een app op hun smartphone. Via deze app geven zij antwoord op eenvoudig te beantwoorden, korte vragen die over hun werk gaan. De app is gekoppeld aan een dashboard. Hierin worden de antwoorden van alle medewerkers verzameld en kunnen u en uw medewerkers realtime de resultaten aflezen. Ook maakt het dashboard een korte rapportage, zodat u weet hoe uw zorgorganisatie het doet op het gebied van voedselveiligheid.

Heeft uw organisatie meerdere woonvormen, eventueel op meerdere locaties?
Doe mee en maak inzichtelijk hoe uw organisatie het doet op gebied van voedselveiligheid
Inschrijven kan tot 25 oktober 2017. Deelnemende organisaties maken kans op “Wat zet je op het spel?” een HACCP lespakket in spelvorm gericht op voedselveiligheid in kleinschalige woonvormen.

Meer informatie

Het gebruik van de app en het dashboard en het individuele eindrapport zijn gratis. Uw medewerkers moeten beschikken over een smartphone of een tablet (Android of IOS). De resultaten per woonvorm zijn uitsluitend beschikbaar voor uw eigen organisatie en worden niet openbaar gemaakt. Doet u mee? Vul dan het inschrijfformulier in.

N.B. Ook als u eerder heeft deelgenomen aan de audit via Waardigheid en trots en BEEC nodigen wij u van harte uit om nogmaals deel te nemen.