Vivent opent regionaal testcentrum voor zorgmedewerkers

Geplaatst op: 23 april 2020
Laatst gewijzigd op: 13 augustus 2021

Vivent heeft een regionaal testcentrum voor het coronavirus geopend in het complex van voetbalvereniging OJC in Rosmalen. Het testcentrum is ontstaan uit het samenwerkingsverband van de verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorg in Noordoost Brabant. Medewerkers van deze zorgorganisaties kunnen zich hier laten testen op het coronavirus.

Testcapaciteit voor coronavirus

Het kabinet heeft aangekondigd dat het testen op COVID-19 van zorgmedewerkers mogelijk moet zijn buiten het ziekenhuis. Vivent heeft daarom vanuit het samenwerkingsverband van de VVT-organisaties in Noordoost Brabant, het initiatief genomen om een testcentrum in de regio in te richten. Medewerkers van Vivent, Annenborch, Brabantzorg, Jozefoord, Laverhof, Vughterstede en Zorggroep Elde Maasduinen kunnen zich hier laten testen op het coronavirus. In het testcentrum is elke dag capaciteit voor het testen van 100 medewerkers.

Samenwerking in de regio

Peter Hoppener, bestuurder Vivent: ‘Omdat we met meerdere zorgorganisaties samenwerken, kunnen we een testcentrum van dit formaat inrichten. Ik ben blij dat we op deze manier duidelijkheid kunnen verschaffen aan onze medewerkers en verspreiding onder collega’s en cliënten kunnen voorkomen.’

Richtlijnen van RIVM

Het testcentrum volgt de richtlijnen van het RIVM om te bepalen welke medewerkers in aanmerking komen voor een test. Het gaat daarbij altijd om mensen met klachten. En de aanmelding moet altijd door een arts worden goedgekeurd. Medewerkers kunnen alleen op afspraak terecht en kunnen zich melden bij hun manager als zij zich willen laten testen.

Veiligheid gewaarborgd

Er kunnen steeds twee medewerkers tegelijkertijd worden getest. Zij volgen een specifieke looproute door het gebouw heen, zodat veiligheid en zorgvuldigheid gewaarborgd zijn. De tests worden uitgevoerd door gekwalificeerde medewerkers van Vivent en andere organisaties. Voor analyse maakt Vivent gebruik van het bedrijf Star-shl.

Bron: Vivent.nl

Meer weten