Videoportret Liane Berkhout (Westerkim) ‘Dingen doen waarvan je weet dat je die zelf ook zou willen’

Geplaatst op: 18 januari 2017
Laatst gewijzigd op: 18 januari 2017

Staatssecretaris Martin van Rijn is woensdag 18 en donderdag 19 januari op bezoek bij 10 verpleeghuizen, verspreid over heel Nederland. Hij gaat in gesprek met verzorgenden en verpleegkundigen om van hen te horen wat zij nodig hebben om bewoners en hun familie de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden. Bekijk het liveblog Staatssecretaris Van Rijn in gesprek over werken in verpleegzorg. Op woensdag 18 januari bezocht hij onder andere Woon- en zorgcentrum De Westerkim.

Als opening wordt er een videoportret vertoond van zorgmedewerker Liane Berkhout waarin zij vertelt over werken in de verpleegzorg: “De zorg die wij bieden is heel breed, maar de bewoner centraal zetten, vind ik daarin het belangrijkste. Wanneer er cliënten overlijden waarmee ik echt een band heb opgebouwd, heb ik het zwaar.”

Liane reageert emotioneel op haar videoportret. “Ik ben al sinds mijn 17de verzorgende en ik ben nu 50. Het is een prachtig vak waar ik trots op ben. Het verschil uitmaken voor bewoners, daar doe ik het voor.”

Meer weten