Videoportret Grietje Kooistra (Liante) ‘Mensen met dementie een zo gewoon mogelijk leven bieden’

Staatssecretaris Martin van Rijn bezoekt vandaag en morgen verschillende verpleegzorgaanbieders. Bekijk het liveblog Staatssecretaris Van Rijn in gesprek over werken in verpleegzorg. Hij start zijn tournee met een bezoek aan Zorggroep Liante.

Als opening wordt er een videoportret vertoond van Grietje Kooistra, verpleegkundige bij Liante (locatie De Lauwers) waarin zij vertelt over haar werk in de verpleegzorg.

click to tweet Grietje Kooistra @zorggroepliante Mensen met #dementie een zo gewoon mogelijk leven bieden

Grietje Kooistra:“Wat ik mooi vind is wanneer iemand door zijn dementie iets weigert en het lukt om dat op een positieve manier om te buigen en er toch een lach verschijnt op iemands gezicht. Het moeilijkste vind ik wanneer twee bewoners tegelijkertijd mijn aandacht vragen, en ik kan op dat moment maar één bewoner direct helpen. Je hebt dan soms het gevoel dat je tekortschiet.”

Videoportret Grietje Kooistra (Liante) ‘Mensen met dementie een zo gewoon mogelijk leven bieden’

Speciale uitgave Liante over Waardigheid en trots

Haags bezoek! Dat overkomt je niet dagelijks. Een grote politieke delegatie op bezoek bij Riemsoord in Appelscha. Woensdag 18 januari 2017 was dat zo ver. ’s Ochtends heeft een  heel aantal bewoners, medewerkers en vrijwilligers van Zorggroep Liante met onder andere Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS gesproken over de thema’s ‘waardigheid’ en  ‘trots’. Liante heeft naar aanleiding van het bezoek een publicatie Waardigheid en trots gemaakt met onder andere opmerkelijke en treffende quotes die deze thema’s bij Zorggroep Liante kleuren.

Meer weten


Geplaatst op: 18 januari 2017
Laatst gewijzigd op: 18 januari 2017