Kwaliteitsverbetering verpleeghuiszorg

Thema kwaliteit: workshop-programma Waardigheid en trots-congresdagen

Tijdens de Waardigheid en trots-congresdagen op 3 en 4 juli zijn er volop sessies over kwaliteit. We hebben voor u een workshop-programma samengesteld, specifiek gericht op kwaliteit. Om het kiezen tussen bijna 200 workshops makkelijker te maken. Schrijf u direct in voor de Waardigheid en trots-congresdagen!

Waardigheid en trots congresdagen 2017

Leren en verbeteren van kwaliteit

Zorgverleners en zorgorganisaties krijgen vanuit het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg de verantwoordelijkheid te werken aan de verbetering van kwaliteit van de zorg en ondersteuning. Daarmee ligt de nadruk op een ontwikkelproces van samen leren en verbeteren en minder op de verantwoording en handhaving. Verschillende organisaties ontwikkelen hun individuele instrumenten voor het inzichtelijke maken, bevorderen en verantwoorden van kwaliteit. En gaan op hun eigen manier om met het Kwaliteitskader.

Merel van Maren (Stichting Humanitas):
‘Maandag 3 juli geef ik een workshop, maar ik ga zeker ook workshops volgen. Ik heb mijn keuze al gemaakt. Ik heb vooral gelet op de link met kwaliteit en het nieuwe kwaliteitskader. Ik start de dag met ‘Aan de slag met een verantwoorde personeelssamenstelling’, een van onderdelen van het kwaliteitskader. Humanitas heeft een groeimodel ontwikkeld. Ik ben benieuwd hoe andere organisaties dit aanpakken. Het congres is een goede gelegenheid om dat te horen.’ Lees de hele testimonial van Merel van Maren en kom te weten naar welke workshops over kwaliteit zij nog meer gaat.

Programma 3 juli over kwaliteit

Ronde 1

1.12 Flexibel en continue meten geeft direct resultaat op kwaliteit van leven van cliënten

Ronde 2

2.2 Organiseren van kwaliteit: aan de slag met succesfactoren. Onderzoek KPMG over kwaliteitsverschillen tussen verpleeghuiszorgorganisaties

Ronde 3

3.4 Samen met de cliënt leren en verbeteren met de Kwaliteit Verbetercyclus

Ronde 4

4.9 ‘Ruimte en vertrouwen’: Carintreggeland en Zorginstituut NL over Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg in de praktijk (focus op kwaliteit & veiligheid)

Programma 4 juli over kwaliteit

Ronde 1

1.10 Zorgbalans en Zorginstituut NL over Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg en lerende netwerken

Ronde 2

2.24 Kwaliteit in zelforganiserende teams: de keuze om teams ruimte en verantwoordelijkheid te geven

Ronde 3

3.19 Monitoren en verbeteren van kwaliteit met een dashboard

Meer weten


Geplaatst op: 14 juni 2017
Laatst gewijzigd op: 14 juni 2017