Kwaliteitsverbetering verpleeghuiszorg

Thebe start met Zorg Innovatie Centrum

Continu verbeteren is een belangrijk thema in de zorg, ook binnen Thebe. Dit geldt niet alleen voor studenten, maar ook voor zorgmedewerkers die al een tijdje meedraaien. Om beide groepen te faciliteren in hun ontwikkeling start Thebe Elisabeth begin 2018 met een Zorg Innovatie Centrum (ZIC) op twee afdelingen binnen het woonzorgcentrum. Het doel van het centrum is om de ouderenzorg naar een hoger niveau te tillen.

Samenwerking

In samenwerking met studenten van Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid, ROC Midden-Brabant en medewerkers van Thebe wordt het ZIC opgezet. De focus binnen het centrum ligt op onderzoek en innovatie om zo de zorg voor onze cliënten te verbeteren. De kennis en ervaring die opgedaan wordt binnen de ZIC wordt actief gedeeld met andere afdelingen, locaties en teams binnen Thebe.

Eerdere ervaringen
Bij verschillende organisaties heeft de ZIC zijn succes al bewezen. Studenten en medewerkers ervaren het als een vruchtbare leer- en werkomgeving waar naast de reguliere zorg tijd is voor onderzoeken, projecten en verbeterplannen. Ook cliënten vinden het een prettige omgeving, omdat er is meer tijd en aandacht voor hen.

  • Samen met studenten de ouderenzorg verbeteren, dat is het doel van de Zorg Innovatie Centra (ZIC’s) van De Wever. Volgens deze stichting voor ouderenzorg in Tilburg en omgeving dragen de centra duidelijk bij aan meer cliëntgerichte, hoogwaardige en effectieve zorg. Lees ook ‘Zorginnovatiecentra De Wever Tilburg succesvol’

Bron: Thebe

Meer weten


Geplaatst op: 11 augustus 2017
Laatst gewijzigd op: 10 augustus 2017