Teun Toebes (sTeun en toeverlaat) wint Young Impact Award 2019

Geplaatst op: 31 mei 2019
Laatst gewijzigd op: 4 juni 2019

Student hbo-v Teun Toebes heeft de Young Impact Award 2019 in de categorie ‘Health’ gewonnen. De Young Impact Awards worden jaarlijks uitgereikt aan jongeren die zich belangeloos inzetten voor de maatschappij en de maatschappij positief beïnvloeden.

De prijsuitreiking vindt plaats op 12 juni in aanwezigheid van zo’n 10.000 jongeren plús nog duizenden die de stream bekijken. Daarmee heeft Teun meteen weer een prachtig bereik om ‘in één klap heel veel mensen enthousiast te maken voor de zorg’, zo zegt hij.

Teun: ‘Mijn filmpjes laten op een informatieve, luchtige manier de veelzijdigheid van de zorg zien. Dat doe ik met interviews, rapportages, foto’s en persoonlijke verhalen die te zien zijn op YouTube, Facebook en Instagram.’

Ontmoet Teun op Congres Thuis in het verpleeghuis

Teun Toebes is één van de sprekers op het Congres Thuis in het verpleeghuis op 1 juli 2019 in de RAI in Amsterdam. Hij verzorgt daar de sessie ‘Laat het hart spreken’.

De zorg heeft onwijs veel gouden randen en die laat Teun Toebes graag zien. Hij biedt een positief, realistische blik op de (verpleeghuis)zorg, waarin het contact met mensen (met dementie) voorop staat. Door het positieve te prikkelen bereik je de mens. Dat laat hij zien in zijn video’s waarvan fragmenten terugkomen in de sessie. Hierin vertelt hij onder andere hoe hij in contact is gekomen met de zorg voor mensen met dementie en waarom hij steeds met alle plezier het contact met hen aangaat. In de sessie is ruimte voor elkaar en kunnen natuurlijk vragen gesteld worden. Innovatie, opleiding, het huidige personeelstekort en de benodigde tijd voor aandacht, aandacht voor tijd komen aan bod.

Bekijk het volledige programma en meld je aan voor het Congres Thuis in het verpleeghuis

Meer weten