SPOT ON: zinvolle implementatie van zorgtechnologie

Geplaatst op: 17 februari 2023
Laatst gewijzigd op: 25 mei 2023

In de week van 20 tot en met 24 februari 2023 organiseren we weer een SPOT ON-week. Dit keer is het thema: zorgtechnologie. De hele week staan we stil bij zinvolle implementatie van zorgtechnologie in de praktijk. Ben jij zorgprofessional, beleidsmedewerker, bestuurder of opleider en houd jij je in je werk bezig met technologie? Houd onze kanalen deze week dan goed in de gaten!

Het doel van de week is aandacht te besteden aan de verschillende manieren waarop zorgorganisaties de implementatie van technologie in de praktijk benaderen. We geven voorbeelden van hoe technologie kan worden gebruikt om de zorg voor bewoners te verbeteren en het werk van zorgprofessionals te ondersteunen.

Activiteiten SPOT ON-week

Gedurende de week delen we voorbeelden van succesvolle implementatietrajecten van zorgorganisaties. Ook organiseren we een webinar over het thema implementeren van technologie.

23 februari: webinar over zinvol implementeren van zorgtechnologie

We kijken aan de hand van voorbeelden uit de praktijk hoe zorgtechnologie wel zinvol geïmplementeerd kan worden. We behandelen verschillende perspectieven en staan stil bij de vraag wat implementatie van technologie betekent voor de zorgprofessional, waar je rekening mee moet houden, en hoe je zorgt voor een zinvolle en nuttige bijdrage voor de zorg van bewoners.

Tools en praktijkvoorbeelden

Verschillende perspectieven van de implementatie van zorgtechnologie

In deze artikelenreeks vertellen verschillende zorgorganisaties over hun ervaringen over het implementeren van technologie:

  1. Amstelring benut verpleegoproepsysteem beter met behulp van dashboard
  2. St. Elisabeth: welke zorgtechnologie kunnen we gebruiken?
  3. Zorgcentrum ’t Slot legt nieuw toekomstbestendig technologisch fundament
  4. Hoe gegevens in het ECD kwaliteit van leven en efficiënt werken kunnen bevorderen

Opnieuw in de spotlight: Toolkit ‘Aan de slag met technologie in de verpleeghuiszorg’

Steeds meer zorgorganisaties implementeren technologie om de zorg voor bewoners beter te maken. Maar hoe richt je zo’n implementatieproces nu in? Ga zelf aan de slag met de toolkit!

Download de toolkit: Aan de slag met technologie in de verpleeghuiszorg

Kennisdocument: ‘Hoe kom je tot een gedragen koers op innovatie’

  • Komt online tijdens de SPOT ON-week

Winactie: Rad van Kwaliteit

Houd LinkedIn in de gaten! Tijdens de SPOT ON-week is er een winactie om het dobbelspel van het Rad van Kwaliteit. Veel van de vragen en dilemma’s van het spel gaan over de inzet van technologie.

Het Rad van Kwaliteit speel je met een speciale dobbelsteen

Meer weten