Sevagram met Waardigheid en trots-project ‘Gang van de Tijd’ genomineerd voor CZ Zorgprijs 2015

Belevingsgang ‘Gang van de Tijd’ van Stichting Sevagram uit Heerlen is een van de tien verbeterprojecten die genomineerd is voor de CZ Zorgprijs 2015. Met het project neemt de organisatie ook deel aan het programma Waardigheid en trots – Ruimte voor verpleeghuizen.

Gang van de Tijd

Sevagram wil in het project ‘Gang van de tijd’ op diverse locaties zogenaamde belevingsgangen inrichten met filmfragmenten, muziek en andere zintuiglijke ervaringen uit een bepaalde tijdsperiode of gebeurtenis. Door het oproepen van herinneringen aan goede tijden, keert de cliënt met dementie even terug naar zijn jonge jaren en beleeft dit als het moment van nu. Dat geeft een gevoel van geborgenheid en trots, omdat zij plotseling wel weer veel dingen weten en kunnen meepraten.

CZ Zorgprijs 2015

Het CZ Fonds ontving dit jaar 52 inzendingen voor de CZ Zorgprijs 2015. Zorginstanties konden tot vrijdag 12 juni deelnemen aan de wedstrijd voor vernieuwende projecten in de zorg.

De voorselectie werd gedaan door een patiëntenjury, bestaande uit drie leden van de Ledenraad van CZ en vertegenwoordigers van Borstkankervereniging Nederland, de Nederlandse Diabetes Federatie en de Hart & Vaatgroep. De 10 genomineerde projecten zijn voorgedragen aan de vakjury. Naast Sevagram zijn genomineerd De Hoogstraat Revalidatie, St. Elisabeth Ziekenhuis, Ziekenhuis Gelderse Vallei, GGz Breburg Groep Midden Brabant, Westfries Gasthuis, Stichting Tante Louise-Vivensis, AMC, Elkerliek Ziekenhuis en Atrium-Orbis Medisch Centrum.

De uitreiking van de CZ Zorgprijs 2015 vindt plaats op maandag 9 november 2015.

Meer weten


Geplaatst op: 6 november 2015
Laatst gewijzigd op: 9 november 2015