Sessiekeuzestress? Bekijk tips congres Thuis in het Verpleeghuis

Heb je echt geen idee naar welke sessies je wilt gaan tijdens het congres Thuis in het Verpleeghuis op 1 juli? Niet zo vreemd, want we hebben meer dan zeventig keynotes, lezingen, workshops, praktijksessies en talkshows. We geven je hier enkele tips voor de thema’s Arbeidsmarkt en onderwijs en Beleid.

Thema Arbeidsmarkt en onderwijs

Moet het ook anders? Samenwerken voor de beste zorg in krimpregio’s

Zorginstellingen hoeven niet met elkaar te concurreren, zij moeten juist regionaal samenwerken om goede zorg te verlenen. Zeker als we over tien of twintig jaar nog goede verpleeghuiszorg willen verlenen. Tijdens deze sessie hoor je hoe Zuidoost Friesland vorm geeft aan goed lopende regionale samenwerking.

Meld je aan voor de sessie Moet het ook anders? Samenwerken voor de beste zorg in krimpregio’s

Waardigheid en trots in de regio: regionale samenwerking in West-Brabant in de praktijk

Zorgaanbieders in West-Brabant werken succesvol samen, zoals op het gebied van innovatie. Grote en kleine aanbieders, onderwijsinstellingen en het zorgkantoor weten elkaar te vinden. De samenwerking is vastgelegd in een convenant en de eerste stappen op weg naar een gezamenlijke visie en stip op de horizon zijn gezet. In deze workshop vertellen vertegenwoordigers uit de regio hoe die samenwerking tot stand is gekomen, wat de resultaten zijn en welke lessen er al geleerd zijn. Ook het perspectief van het zorgkantoor wordt meegenomen.

Meld je aan voor de sessie Waardigheid en trots in de regio: regionale samenwerking in West-Brabant in de praktijk

Uniek opleidingstraject in Súdwest-Fryslân: Op STAP

In de videoserie ‘Nieuwkomers in de ouderenzorg’ zijn drie unieke opleidingstrajecten in de verpleeghuiszorg in beeld gebracht. Filmers Matthjis en Theo gingen het afgelopen half jaar een paar keer op bezoek bij vier net-gestarte studenten. Wie zijn ze? Wat maken ze zowel mee als nieuwkomer in de ouderenzorg? Hoe ziet hun opleiding eruit? In deze sessie neemt zorgorganisatie Patyna je mee in hun opleidingstraject aan de hand van beelden uit de videoserie.

Meld je aan voor de sessie Op STAP

IK ZORG… en hoe nu verder?

Hoe kom je aan nieuwe medewerkers? En hoe zorg je ervoor dat medewerkers ambassadeurs voor je organisatie worden? Coloriet is aangehaakt bij de landelijke IK ZORG campagne en gebruikt de eigen opleiding als PR-instrument. Terwijl Archipel naast de IK ZORG campagne ook een eigen campagne heeft ontwikkeld rondom ‘hart voor de ouderenzorg’. Beide organisaties gebruiken medewerkers als ambassadeurs. Wil jij ook dat werken in de zorg een beter imago krijgt? Kom dan naar deze sessie, doe tips op en help mee.

Meld je aan voor de sessie IK ZORG … en hoe nu verder?

Thema Beleid

Leren onderzoeken met de Topcare Scholing

Onderzoeken gaat vooral om het aanwakkeren van nieuwsgierigheid: waarom doen we het altijd zo, kan het niet beter? Heeft deze bewoner hier wel echt wat aan, of kan het beter? Trainees van de Topcare Scholing vertellen in deze workshop hoe zij hun eerste kleinschalige en praktijkgerichte onderzoek hebben opgezet en uitgevoerd. En hoe dat uiteindelijk is uitgelopen op weer meer en groter onderzoek. Want als je eenmaal met een onderzoekende blik naar je werk hebt gekeken, ben je niet meer te stoppen.

Meld je aan voor de sessie Leren onderzoeken met de Topcare Scholing

Snapsessie regeldruk – snappen en verbeteren van regels en processen

De vele regels en administratieve handelingen in de verpleeghuiszorg kosten zorgprofessionals veel tijd. Kostbare tijd die je liever besteedt aan de zorg voor de bewoner. Waar komen deze regels vandaan? En wat zijn succesvolle aanpakken om onnodige registraties terug te dringen? Tijdens deze sessie besteden we aandacht aan het snappen en verbeteren van regels en werkprocessen. Je gaat in gesprek met andere professionals van zorginstellingen en landelijke organisaties over dilemma’s en oplossingen rondom administratieve lasten.

Meld je aan voor de Snapsessie regeldruk

Aanmelden en meer weten


Geplaatst op: 10 juni 2019
Laatst gewijzigd op: 10 juni 2019