Regiovisie biedt focus op ouderenzorg in Capelle en Krimpen aan den IJssel

Geplaatst op: 9 maart 2020
Laatst gewijzigd op: 19 oktober 2020

Zes ouderenzorginstellingen in de regio Capelle en Krimpen aan den IJssel hebben gezamenlijk een regiovisie voor de ouderenzorg gemaakt. Deze visie werd op maandag 17 februari in Verpleeghuis Rijckehove gepresenteerd aan ketenpartners zoals de gemeente, huisartsen en onderwijsinstellingen. In de regiovisie staat beschreven hoe de zorgorganisaties samen het snel groeiend aantal ouderen in de regio, ondanks een oplopend tekort aan medewerkers, goede zorg kunnen blijven bieden.

De organisaties die de regiovisie hebben gemaakt zijn: Aafje, Cedrah, Humanitas, Lelie zorggroep, De Vijverhof en De Zellingen.

  • Download de regiovisie Ouderenzorg in Capelle en Krimpen aan den IJssel ‘Een regionale visie voor betere zorg’
  • Download de visiekaart met daarin een samenvatting van de regiovisie

‘Met deze visie hebben we focus op wat we moeten doen en waar we elkaar op kunnen aanspreken’, zegt Marian van Roosmalen, bestuurder van De Vijverhof tijdens de presentatie.

Zorg zo dichtbij als mogelijk

In de regiovisie ouderenzorg is onder andere opgenomen dat ouderen zo lang mogelijk thuis of dichtbij hun naasten blijven wonen. Als dat nodig is met hulp. En als er specifieke zorg nodig is die de instellingen niet kunnen bieden, organiseren ze deze samen met aanbieders in de omliggende regio. Zodat ook deze zorg zo dichtbij als mogelijk blijft.

Werven en behouden medewerkers

De visie focust ook op hoe medewerkers behouden en geworven kunnen worden. De bestuurders willen investeren in met name vast personeel en deze binden aan de regio. Onder meer door ze te helpen hun loopbaan te ontwikkelen, ook als dit beter kan bij een andere ouderenzorgaanbieder in de regio.

‘Ik wil jullie complimenteren met deze visie die van groot belang is voor de ouderenzorg in de regio. Echt een mooie en belangrijke stap’, aldus Johan Boumans, zorginkoper van het zorgkantoor van Zilveren Kruis.

Bron: Lelie Zorggroep

Meer weten