Regio Gooi en Vechtstreek en Eemland opent Zorg Innovatie Huis

Geplaatst op: 5 november 2019
Laatst gewijzigd op: 19 oktober 2020

Op maandag 4 november is het Zorg Innovatie Huis op Amaris-locatie Schoonoord in Baarn officieel geopend. In de vorm van vier puzzelstukken werd het Zorg Innovatie Huis-logo gelegd door René Hup (Amaris), Herman Roest (Rosa Spier Huis), Mariët de Zwaan (Inovum) en mevrouw Lodder en daarbij was de opening officieel. Projectleider Merlijne Sonneveld vertelde in haar openingstoespraak over het ontstaan van dit mooie initiatief.

Het Zorg Innovatie Huis is een splinternieuw initiatief in de regio Gooi en Vechtstreek en Eemland. Amaris Zorggroep, Inovum en het Rosa Spier Huis hebben de gemeenschappelijke ambitie om professionele zorg en dienstverlening te leveren die past bij de persoonlijke wens en behoefte van de bewoner. Door toegenomen levensverwachting, schaarste van zorgpersoneel en verandering in levensstijl is het noodzakelijk dat technologieën toegepast worden in de zorg.

Levensloopbestendig

In dit levensloopbestendige huis kunnen cliënten en hun naasten, zorgprofessionals, leveranciers en onderwijs samenkomen in hun gezamenlijke streven naar innovatieve zorg op maat. Op deze inspirerende plek in Baarn wordt een tastbaar overzicht gegeven van innovatieve mogelijkheden.

De inzet is door een samenspel van professionele zorg en nieuwe technologieën en het ontwikkelen en implementeren van ‘slimme’ producten wordt er een essentiële bijdrage geleverd aan de kwaliteit van leven. Het draait echt om de zorgvrager, deze staat hier centraal, niet de innovatie an sich. In dit huis kan het dagelijkse leven met behulp van zorgtechnologie op een laagdrempelige manier worden getest en ervaren. Op de website www.zorginnovatiehuis.nl is meer te lezen over alle belangrijke ontwikkelingen.

Zorg Innovatie Huis Amaris

Bron: Amaris Zorggroep

Meer weten