Reeks podcasts met veranderaars uit ouderenzorg

Geplaatst op: 28 maart 2018
Laatst gewijzigd op: 2 oktober 2018

Binnen de ouderenzorg is een beweging gaande naar meer mensgerichte zorg, waarin de professional en de cliënt centraal staan. Hoe maak je van deze visie een praktische vertaling? In deze reeks podcasts spreekt People Power met veranderaars in de ouderenzorg.

Aflevering maart 2018: Juiste dialoog zorgt voor goede zorg

Vrijwilliger Monique Teeuwen-Martens en regiomanager Peter Verkuijlen van BrabantZorg zijn aan het woord. Pieter Jan de Bree is als co-host aanwezig. De column Glenn’s geluk komt van Glenn van der Burg. Luister naar de podcast Juiste dialoog zorgt voor goede zorg

Aflevering februari 2018: Radicale verandering in de ouderenzorg

Marie-Antoinette Backes, Joep Bartholomeus en Marthijn Laterveer van LOC Zeggenschap in Zorg werken aan de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg en richten zich op mensgerichte zorg. Van regels naar relaties is het credo. Waarom is mensgerichte zorg zo belangrijk en hoe draagt Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg hieraan bij? Yolanda Stil is aanwezig als co-host om de verdieping verder op te zoeken en Doekes verzorgt een column over Blockchain toepassingen in de ouderenzorg. Luister naar de podcast over Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg

Eet je het liefst alleen witte boterhammen met jus gecombineerd met jonge jenever? Prima. Benauwd door het roken? Gewoon doorroken en tussendoor aan het zuurstof.

Aflevering januari 2018: Minder focus op gezondheid in de ouderenzorg

Gerke de Boer werkt al een leven lang in de ouderenzorg. Als verpleegkundige, al jaren als docent in bij- en nascholing van verpleegkundigen en als sparringspoartner van managers en bestuurders. Hij pleit er voor om in sterke mate aan te sluiten bij de tot dan toe gebruikelijke leefwijze van de bewoner: dus heb je geen zin meer in bewegen, eet je het liefst alleen witte boterhammen met jus gecombineerd met jonge jenever: prima. Benauwd door het roken: gewoon doorroken en tussendoor aan het zuurstof.

Dineke Smit van zorgboerderij de Reigershoeve in Heemskerk heeft haar organisatie vergelijkbaar met visie van Gerke georganiseerd. Zij neemt ons mee in wat dit betekent voor dagelijkse keuzes die zij en haar collega’s maken. En welke invloed dit heeft op de bewoners die bij haar de laatste fase van hun leven doormaken.

Presentator, Glenn van der Burg, heeft een column over elkaar gelukkig nieuwjaar wensen. Wat betekent het nou eigenlijk als je iemand een “gelukkig” nieuw jaar wenst? Aan de hand van een model van één van de aanvoerders van de positieve psychologie, Martin Seligman, splitst hij de verschillende vormen van geluk uit. Een plezierig leven, een betrokken leven en een betekenisvol leven. Aan welke vorm(en) van geluk ga jij in 2018 bijdragen? Luister naar de podcast: Minder focus op gezondheid in de ouderenzorg

Aflevering november 2017: Zelfsturend voor de cliënt

De ouderenzorg is bezig met een grote verandering om cliëntgericht te werken. Zodat onze ouderen op een waardige manier verzorgd worden en zorgprofessionals trots zijn op hun bijdrage daaraan. Bij de Archipel Zorggroep ging deze verandering gepaard met een overgang naar zelfsturing in de organisatie. Femke de Jong draagt daar aan bij als programmaleider. Wat komt zij tegen? Ook hoor je bestuurder Anton Metske over hoe het 7 jaar geleden begon en teamcoach Judith Adriaans over wat dit in de praktijk voor haar betekent.

Columnist Sven Romkes, Diversity & Inclusion manager bij de ABN AMRO, is live vanuit India in de uitzending. Hij is bij een kamp voor gehandicapten. Dat klinkt vreselijk, maar hier blijken hele mooie lessen en resultaten uit voort te komen. Luister naar de podcast: Zelfsturend voor de cliënt

Aflevering augustus 2017: Mag mijn kleinzoon blijven logeren?

In de sector is een transitie gaande: de professional en de cliënt centraal. Klinkt logisch om professionals meer ruimte te geven om hun vak uit te oefenen, maar dat heeft nogal wat voeten in aarde. Hoe pak je dat aan binnen je organisatie? Hoe doorbreek je oude patronen en werkwijzes? En hoe zorg je voor beweging zonder te duwen? Eva van Zelm begeleidt de radicale vernieuwing binnen Verpleeghuisorganisatie Topaz.

Eva van Zelm: “Onze organisatie werkt in een sector met veel regulering. En wij zijn ook nog eens heel goed in het naleven van deze regels. Dat heeft voordelen, want je weet precies waar je aan toe bent en er is een duidelijke taakverdeling. Maar het nadeel is, dat je er niet meer zo over na hoeft te denken. Terwijl de zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven, niet heel voorspelbaar en planbaar is.” Luister naar de podcast: Mag mijn kleinzoon blijven logeren?

Meer weten