Presentaties informatiebijeenkomsten Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg

Geplaatst op: 17 mei 2017
Laatst gewijzigd op: 1 april 2019

Er is sinds kort een Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Wat betekent dit Kwaliteitskader voor de sector, de zorgorganisaties en de betrokken partijen? Hoe kan de sector recht doen aan de opdracht om te leren en verder te ontwikkelen? Om hier duidelijkheid over te geven organiseerde Zorginstituut Nederland en het programma Waardigheid en trots in april en mei 15 informatiebijeenkomsten Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg.

15 informatiebijeenkomsten

Tijdens 15 informatiebijeenkomsten, die plaats vonden door heel Nederland, gaven experts vanuit Zorginstituut Nederland en het ministerie van VWS informatie over de invoering van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Tevens was de IGZ aanwezig om een toelichting te geven op de wijze waarop de inspectie toezicht houdt in de ontwikkel- en implementatiefase van het Kwaliteitskader. Ook lieten zorgverleners en zorgorganisaties aan elkaar laten zien op welke wijze zij met het Kwaliteitskader aan de slag gaan. De meest gestelde vragen over het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg zijn opgenomen in een Vraag en antwoord-overzicht op deze website. Bekijk ook het webinar van Jan Kremer over het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg.

Presentaties

Tijdens de informatiebijeenkomsten werden verschillende presentaties gegeven. We hebben de beschikbare presentaties per bijeenkomst op een rijtje gezet. Lees ook de verslagen en uitgewerkte praktijkvoorbeelden van de bijeenkomsten. De komende tijd zullen we deze lijst blijven updaten, houd onze website goed in de gaten.

Bekijk de presentaties, verslagen en praktijkvoorbeelden:

Meer weten