Pleyade biedt ‘ambitieuze talenten’ opleiding en vaste aanstelling

Geplaatst op: 9 mei 2017
Laatst gewijzigd op: 8 mei 2017

Pleyade biedt talent dat een stap extra wil zetten en met vernieuwende ideeën komt voor de ouderenzorg een soort traineeship en een vaste aanstelling aan.

Doorgroeien

Het traineeship is voor achttien zorgmedewerkers die willen doorgroeien tot een leider, vakinhoudelijk specialist of de beste verzorgende in de ouderenzorg. Het bestaat uit een op maat gemaakt intern opleidings- en begeleidingstraject.

‘Bij ons blijven’

‘Tot nu toe is het zo dat voor leidinggevende functies of specialistische verpleegkundige functies mensen worden gezocht die elders al ervaring op dat vlak hebben opgedaan. Wij willen mensen de mogelijkheid bieden om die kennis en ervaring bij ons op te doen, en daarna bij ons te blijven werken’, schetst regiomanager Kim Aleven.

Traineeship

Het model is een soort traineeship dat met name in het bedrijfsleven wordt gebruikt om jonge, ambitieuze mensen aan te trekken en aan zich te binden. ‘In de zorg komt deze werkwijze nog niet veel voor’, zegt Aleven. Pleyade hoopt zich hiermee te onderscheiden; in de zorg is het immers niet makkelijk om voldoende gekwalificeerd personeel te vinden. Iedereen vist in dezelfde vijver. Het gaat om drie functies, waarvoor telkens zes kandidaten worden gezocht: verzorgend talent niveau 3/4, vakinhoudelijk verpleegkundig talent niveau 4/5 en leidinggevend talent.

Werven in buitenland

De wervingscampagne wordt ook in het buitenland gevoerd. Dat gebeurt onder meer in Litouwen, Griekenland en Italië. ‘We hebben in 2003 een groep verpleegkundigen uit Litouwen gehaald. Die zijn hoger opgeleid dan iemand met hbo-v in Nederland. Het betere salaris hier is voor hen aantrekkelijk’, zegt Aleven. ‘Via die contacten gaan we nu weer werven.’

Competenties en ambities

Tijdens de selectie wordt met de kandidaten gesproken over hun individuele competenties en ambities. Aan de hand daarvan wordt voor elk van hen een eigen trainings- en begeleidingsprogramma opgesteld.

Bron: de Gelderlander

Meer weten