Op Stap van zorgorganisatie Patyna genomineerd als beste stagebedrijf van Friesland

Het unieke opleidingstraject Op Stap van zorgorganisatie Patyna is voor de Star Awards genomineerd als beste stagebedrijf van Friesland. Deelnemers aan Op Stap krijgen een speciale interne opleiding en worden opgeleid als zorg- en welzijnsmedewerker. Alle deelnemers van dit traject zijn uitkeringsgerechtigden, veelal met een achtergrond als statushouder. Elke deelnemer wordt gekoppeld aan een ervaren persoonlijke buddy, een werkbegeleider waar elke dag het vak van wordt geleerd.

Op maandag 8 april vind de uitreiking plaats tijdens de Star Awardshow. Patyna wordt vertegenwoordigd door Marcel van der Meulen, regiomanager bij Patyna en bedenker van het project Op Stap. Elke genomineerde verzorgt een presentatie. Daarnaast wordt de uitslag van een stem-wedstrijd bekend gemaakt. In totaal zijn er 300 genomineerden ingediend in verschillende categorieën. De uitslag wordt meteen bekend gemaakt. Winnaars gaan door naar de landelijke finale.

Samenwerking

Op Stap is een samenwerking met als deelnemende partijen Patyna, Pastiel, als schakelorganisatie tussen gemeente en werkgevers en opleidingsinstituut ROC Friese Poort. Een samenwerking tussen overheid, zorgorganisatie en onderwijs, die in gezamenlijkheid opleiden voor betaald werk binnen de zorg. ‘Deze nominatie is een prachtig bewijs van hoe een mooi samenwerkingsproject kan leiden tot het werven van mensen in de zorg. Op dit moment doen er 41 mensen mee met het project Op Stap’, vertelt initiatiefnemer Marcel van der Meulen. Alle ‘Op Stappers’ krijgen na een voorbereidende periode van 3 maanden een leer-arbeidsovereenkomst met de zorginstelling Patyna. De studenten ervaren het traject als zeer bijzonder en een mooie kans voor hun toekomst.

Door het succes van dit programma heeft de zorgverzekeraar De Friesland het project omarmt en geld hiervoor beschikbaar gesteld. Het project wordt nu verder in Friesland uitgerold bij vier andere zorginstellingen.

Patyna leidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op voor de zorg
Vacatures te over, maar geen gegadigden. Vrijwel iedere zorgorganisatie worstelt ermee. Maar in sommige regio’s van Nederland is het extra moeilijk om zorgpersoneel te vinden. Dat vraagt om creatieve oplossingen. Met Op Stap activeert Marcel van der Meulen, regiomanager bij Patyna in Zuidwest Friesland, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor de zorg. ‘Van de 20 deelnemers willen er nu al 10 doorleren voor verzorgende IG.’

Geplaatst op: 2 april 2019
Laatst gewijzigd op: 2 april 2019