Denk en praat mee: Hoe nu verder, na deze coronatijd?

Geplaatst op: 15 juni 2020
Laatst gewijzigd op: 22 juni 2020

Het coronavraagstuk zal nog langer spelen en zeker nog meer impact hebben op de verpleeghuiszorg. Een goede reden om na te denken over de vele consequenties op allerlei gebieden. Daarom organiseren wij op 25 juni, 10 juli en 23 juli samen met Vilans en het ministerie van VWS een online denksessie waarin jij samen met collega’s uit andere organisaties in gesprek gaat. Over de meest urgente vraagstukken die bij jouw zorginstelling leven.

Tijdens de online denksessies genereer je ideeën samen met collega’s uit andere organisaties en kom je tot oplossingen. Schrijf je nu in voor één van de data. 

Doe mee met een online sessie

Bij deze online denksessies rondom corona gaat het niet alleen om zaken als de bezoekregeling of het opnieuw vormgeven van dagbesteding in een 1,5 meter maatschappij, maar om nog veel meer. Denk aan het omgaan met leegstand, het anders benutten van de ruimtes, het stuwmeer aan vakantiedagen, de ontwikkeling van regionale samenwerking, het werven van nieuwe collega’s of de duurzame inzetbaarheid van medewerkers op de langere termijn. En zo zijn er nog veel meer zaken te bedenken die straks wellicht anders moeten worden vormgegeven.

Hoe gaat dat in jouw organisatie? Zijn jullie al aan het anticiperen op de 1,5 meter samenleving of aan de slag om ingrijpende maatregelen voor de langere termijn voor te bereiden? Of dit nu gericht is op bedrijfsmatige, personele, facilitaire, zorginhoudelijke of strategische aspecten. Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze online denksessies rondom corona.

Wanneer

Er zijn drie bijeenkomsten gepland waar je je nu voor kunt aanmelden:

  • Donderdag 25 juni: van 18.00 – 20.00 uur
  • Vrijdag 10 juli: van 15.00 – 17.00 uur
  • Donderdag 23 juli: van 10.00 – 12.00 uur

Je kunt je voor een van deze bijeenkomsten aanmelden via dit formulier. Je kunt op dit formulier ook je vraagstuk kwijt waarover je in gesprek wilt. LET OP! Per bijeenkomst kunnen er maximaal 49 mensen deelnemen, dus meld je snel aan.

Voor wie zijn deze online sessies

Zorgprofessionals, bestuur, management, facilitaire medewerkers, HRM-medewerkers, cliëntvertegenwoordigers.

Programma online denksessies corona

TIjdens de online denksessies over de impact van corona gaan we met elkaar in gesprek om tot ideeën en kansen te komen. We willen graag zoveel mogelijk met elkaar uitwisselen over hoe om te gaan met de nieuwe situatie. Dit doen we aan de hand van twee online rondes waarbij samen een keuze wordt gemaakt welke vraagstukken we behandelen.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd om samen met je collega’s in gesprek te gaan tijdens een van de online denksessies over de impact van corona? Meld je dan aan via dit formulier. Ook kun je via dit formulier aangeven wat jouw corona-vraagstuk is waarover je in gesprek wilt. LET OP! Per bijeenkomst kunnen er maximaal 49 mensen deelnemen, dus meld je snel aan.

Doe je mee met een van de online sessies op 25 juni, 10 juli of 23 juli aanstaande? Meld je dan nu aan. LET OP! Per bijeenkomst kunnen er maximaal 49 mensen deelnemen, dus zorg dat je erbij bent.

Meer weten