Omroep Gelderland maakt documentaireserie over ondernemerschap in de ouderenzorg

Omroep Gelderland zendt van 23 september t/m 14 oktober 2017 “Het Witte Huis” uit, een 4-delige documentaireserie over bevlogen ondernemerschap in de ouderenzorg. De serie volgt de strijd van een bevlogen directeur die met zijn Zorgvilla in Zetten wil laten zien dat zorg en aandacht voor dementerende ouderen haalbaar en betaalbaar is.

Het statige pand Het Witte Huis in het Betuwse Zetten heeft een rijk verleden en is nu de plek voor bijzondere zorg voor 26 ouderen. De mensen die er wonen, ervaren verschillende fases van dementie. Het tv programma portretteert de mensen in hun proces van vergeten en zo leert de kijker de bewoners, de verzorgers en de familie kennen. Gecharmeerd van de diversiteit hebben filmmakers Frank Oosterwegel en Barbara de Baare de bewoners van Het Witte Huis geportretteerd zoals ze zijn. Hoe lastig dat ook is bij mensen die vergeten zijn wie ze eigenlijk waren.

Naar betere zorg

De directeur van de zorgvilla, Mark Wensink, is er van overtuigd dat liefdevolle en kleinschalige woonzorg voor alle ouderen mogelijk moet zijn. Zelf gooide hij het roer om nadat zijn oma binnen het jaar overleed in een groot verzorgingshuis. Het werd zijn drijfveer om het anders te willen doen. Hij verliet zijn baan in de financiële sector om de zorgvilla te realiseren voor dementerende ouderen.

Uitzendingen

Het Witte Huis is vanaf 23 september 2017 op 4 zaterdagen te zien bij Omroep Gelderland. Uitzending om 17.20 uur (ieder uur herhaald). De programma’s van Omroep Gelderland zijn ook online te bekijken en terug te zien.

Bekijk nu alvast de trailer van de serie:


Geplaatst op: 5 september 2017
Laatst gewijzigd op: 28 februari 2020