Noordoost-Brabant: corona-afdeling voor cliënten met psychogeriatrische problemen

Geplaatst op: 25 maart 2020
Laatst gewijzigd op: 19 oktober 2020

In Noordoost-Brabant werken elf ouderenzorgorganisaties samen met het Jeroen Bosch Ziekenhuis aan het realiseren van een corona-afdeling voor cliënten met psychogeriatrische problemen die besmet zijn met het coronavirus. Op de corona-afdeling, op locatie Liduina bij Zorggroep Elde Maasduinen worden deze cliënten bij elkaar verpleegd door een vaste groep medewerkers.

De ouderenzorgorganisaties in Noordoost-Brabant en het Jeroen Bosch Ziekenhuis zoeken naar de meest efficiënte inzet van medewerkers en beschermende materialen en proberen zo alles in werking te stellen om ouderen te beschermen tegen besmetting.

Dementiezorg voor coronapatiënt

Maar een besmette cliënt isoleren van andere kwetsbare ouderen is nog niet zo eenvoudig. De zorg voor mensen met dementie is complex en maatwerk. Zeker als het gaat om ouderen met psychogeriatrische problemen, zoals dementie. Deze ouderen hebben vaak speciale en intensieve zorg nodig met extra veiligheidsmaatregelen.

In eerste instantie zal er op de corona-afdeling plek zijn voor acht cliënten. Later verwachten de organisaties de afdeling op te kunnen schalen naar vijftien cliënten als dat nodig is. De cliënten worden verzorgd door medewerkers van de samenwerkende zorgorganisaties.

De organisaties die deelnemen zijn: Brabantzorg, Vivent, VanNeynsel, Laverhof, St. Jozefoord, Vughterstede, Schakelring, De Annenborch, Pantein, ’t Heem, Zorggroep Elde Maasduinen.

Bron: Zorggroep Elde Maasduinen

Meer weten