Kwaliteitsverbetering verpleeghuiszorg

Nog plekken vrij bij HACCP Masterclasses

Van zorgorganisaties wordt verwacht dat zij naast een smakelijke maaltijd, ook een veilige maaltijd aanbieden aan (kwetsbare) bewoners. Hiervoor bestaat Europese wetgeving, die vertaald is in de Hygiënecode voor de voedingsverzorging in woonvormen. In juli 2016 is deze code aangepast; de code borgt nog steeds de voedselveiligheid door bewust met eten en drinken om te gaan, maar dan met minder registraties.

Masterclasses HACCP en voedselveiligheid

Wat is er veranderd en hoe pak je dit aan in jullie woonvorm(en)? Waardigheid en trots ondersteunt zorgorganisaties bij de implementatie van de hygiënecode en organiseert in 2017 een serie Masterclasses HACCP en voedselveiligheid door heel Nederland. Waardigheid en trots-organisaties die deelnemen aan de themagroep HACCP en voedselveiligheid zijn gastheer voor deze Masterclasses.

Doel van de 2 uur durende Masterclass is om medewerkers op een veilige en verantwoorde manier om te laten gaan met eten en drinken. Zij leren hoe ze op een verantwoorde wijze, op basis van de Hygiënecode voor woonvormen, dagelijks veilig eten en drinken aanbieden aan bewoners. Zij zijn vervolgens in staat om deze kennis te delen met de collega’s in het eigen team binnen de eigen organisatie.

Er zijn nog plekken vrij in de aankomende Masterclasses.

Meer weten


Geplaatst op: 2 juni 2017
Laatst gewijzigd op: 16 juni 2017