Minister De Jonge bij Topaz in gesprek over praktijk-leerroute Waarde-vol Onderwijs

Minister Hugo de Jonge bracht vandaag een werkbezoek aan woonzorgcentrum Topaz, locatie Munnekeweij, in Noordwijkerhout om daar met eigen ogen te zien wat een jaar lang werken volgens de vernieuwende praktijk-leerroute Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO) oplevert.

De zorgorganisaties ActiVite, DSV | verzorgd leven en Topaz werken samen met mboRijnland en LOI Hogeschool aan de praktijk-leerroute Waarde-vol Onderwijs, die in het kader van het programma Radicale Vernieuwing ontwikkeld is.

Onder leiding van Mieke Hollander, initiatiefnemer van de praktijk-leerroute, ging De Jonge in gesprek met studenten, betrokken medewerkers van de drie zorgorganisaties en de voorzitter van de cliëntenraad van Munnekeweij. Vervolgens bezocht de minister twee bewoners van Munnekeweij om te horen wat zij dagelijks merken van de nieuwe manier van opleiden.

Publicatie Radicale Vernieuwing Onderwijs

omslag radicale vernieuwing onderwijs

De minister kreeg ook het eerste exemplaar aangeboden van de publicatie ‘Radicale vernieuwing zorgonderwijs’, In deze publicatie staan niet alleen de voorbeelden uitgewerkt van Zuid-Holland, maar ook uit Friesland, West-Brabant en Zeeland.

Tot slot sprak De Jonge nog met de bestuurders van de deelnemende organisaties over het belang van vernieuwend onderwijs vanuit de praktijk en het onderwijs samen en hoe dit kan bijdragen aan het oplossen van de arbeidsmarktproblematiek in de zorg én wat er nodig is in de toekomst om het proces van vernieuwing te versnellen.

Bron: blikopnoordwijkerhout.nl

Meer weten


Geplaatst op: 11 september 2019
Laatst gewijzigd op: 11 september 2019