Lerende netwerken eten en welzijn werken samen aan ambities

Geplaatst op: 26 oktober 2018
Laatst gewijzigd op: 7 augustus 2019

24 deelnemers werken samen in 3 lerende netwerken rondom eten en welzijn, onder begeleiding van een deskundige regievoerder aan gezamenlijk geformuleerde ambities. 

Rudi Crabbé, een van de initiatiefnemers van de stichting Eten+Welzijn die de lerende netwerken begeleidt: ‘Iedereen heeft natuurlijk zijn persoonlijke doel voor de lerende netwerken, maar het gezamenlijke doel is dat het belang van eten en welzijn in de zorg toeneemt.’

3 lerende netwerken

De lerende netwerken hebben elk een eigen ‘regievoerder’, iemand die de voortgang onder de deelnemers bewaakt en als vraagbaak dient op zijn of haar expertisegebied. De 3 lerende netwerken met de regievoerders zijn:

  • Visie en strategie rond eten en drinken in de zorg (Regievoerder Monique Willemse, Momoko)
  • Gastvrij gedrag en teamontwikkeling (regievoerder Stef Meyer, JRM Food & Facilities)
  • Maatwerk in maaltijden (regievoerder Jelle Ferwerda, Smaak van het Huis)

De deelnemers aan de lerende netwerken komen regelmatig bijeen voor o.a. workshopmiddagen. Aan de lerende netwerken nemen niet alleen verpleeghuizen deel, maar ook ziekenhuizen, GGZ, gehandicaptenzorg en wijkzorg zijn vertegenwoordigd. Zo kan er ook sectoroverstijgend kennis gedeeld worden.

Deelnemen

Deelname aan het lerend netwerk Maatwerk in maaltijden is nog mogelijk. De tweede in een reeks van vijf workshops van ‘Maatwerk in maaltijden’ vindt plaats op 20 november van 10.00 tot 13.00 uur in ziekenhuis Isala in Zwolle. Schrijf je in.

Begin 2019 starten er nieuwe lerende netwerken op gebied van eten+welzijn.

Meer weten