Kick off challenge Verpleeghuizen van de Toekomst 2019-2021

Geplaatst op: 27 januari 2020
Laatst gewijzigd op: 30 januari 2020

Op donderdag 30 januari 2020 presenteren tien verpleeghuizen hun inzending voor de challenge Verpleeghuizen van de Toekomst. Wie gaat er met welke technologie op voor de titel ‘Zorgvernieuwer 2021’? De challenge Verpleeghuizen van de Toekomst gaat hiermee officieel van start. Iedereen is van harte welkom om deze presentatie bij te wonen bij Vilans in Utrecht.

De kick-off start met een presentatie van Vilans en ZN over innoveren in de verpleeghuiszorg en waarom juist de implementatie van de techniek zo belangrijk is. Vervolgens presenteren de genomineerde verpleeghuizen hun plannen voor de challenge. Er zijn plannen voor de implementatie en opschaling van Leefcirkels, een Smart glass, maar ook voor een wolk heupairbag of een douche-wc.

Bekijk technologische toepassingen

Ook zijn er verschillende technologische toepassingen te zien zoals een zorgrobot of slim incontinentie materiaal. Docent onderzoeker John Rietman van Hogeschool Zuyd vertelt alles over de uitdagingen van een succesvolle implementatie van technologie.

Doel van de ochtend is inspiratie opdoen voor de toepassing van technologie in het verpleeghuis en met elkaar in gesprek gaan over een succesvolle implementatie van deze technologie.

Zorgvernieuwer 2021

Met de challenge Verpleeghuizen van de Toekomst wil ZN de inzet van technologie in de verpleeghuiszorg vergroten en stimuleren. Hierin staat niet de technologie zelf centraal, maar de inpassing van de technologische innovatie binnen de dagelijkse werkprocessen. De jury heeft tien verpleeghuizen geselecteerd die 60 dagen ondersteuning krijgen bij de implementatie van hun idee en kans maken op de titel ‘Zorgvernieuwer 2021’.

De volgende verpleeghuizen en innovaties doen mee aan de Challenge Verpleeghuizen.

Nieuwe implementatie

  1. Vitalis Woonzorg groep – leefcirkels
  2. Omring – IQ messenger
  3. Stichting WVO zorg – App ‘Sprekende beelden’  
  4. Stichting Amstelringgroep – Cinnovate zorg alarmopvolging + onderzoeken gebruik van data
  5. Zorggroep Sint Maarten – Smart Glass

Opschaling

  1. Patyna – Tandenborstel van dental robotics
  2. Interzorg Noord-Nederland – MedEye medicatieveiligheid
  3. Stichting Sint Jacob – Douche-wc
  4. Schakelring – Travis communicatie vertaler
  5. Tante Louise – Wolk heupairbag

Datum, tijd, locatie & aanmelden

E-healthweek 2020