Kom naar het kennisfestival op het congres Thuis in het Verpleeghuis

Volgt u in een ronde tijdens het congres geen workshop of heeft u in de pauzes tijd over? Bezoek dan zeker naar het kennisfestival, waar je van alles kunt beleven en ontdekken rondom innovatie, bewegen, welzijn, eten en de arbeidsmarkt.  We geven een kleine greep van wat er allemaal te doen is:

Welzijn

Groen en gezond bij Pennemes

Natuur is gezond. Dát weten we natuurlijk allemaal. Maakt u gebruik van de heilzame effecten van natuur in uw instelling? Neem eens een kijkje bij Pennemes, dé proeftuin voor interventies rondom groen en dieren in de ouderenzorg.

Intellectuele uitdagingen

Leer ook meer over intellectuele uitdagingen in het verpleeghuis: Oud Geleerd Jong Gedaan organiseert collegereeksen in verpleeghuizen in het kader van zinvolle dagbesteding. Studenten geven daarbij colleges aan senioren.

Ontzorgfestival

Of beleef hoe het is om oud en zorgafhankelijk te zijn op het Ontzorgfestival. De Participatiekliniek heeft vijf ervaringstenten staat waar je dit kunt beleven:
• Hoe voelt het om oud en beperkt te zijn? (Verstijfd)
• Hoe ziet jouw laatste thuis eruit? (T(e)huis)
• Hoe voelt dementie? (Witte Waas)
• Hoe ziet positief ouder worden eruit? (Dagdroom)
• Hoe is jouw zorgtaal? (Jeuktaalbingo)

Bewegen

Kom bewegen, dansen of Tai Chi doen op het beweegplein! Er zullen verschillende korte workouts plaatsvinden. Zo geeft beweegagoog Azmi Alubeid een workout van een paar oefeningen die je samen met bewoners kan uitvoeren. Door het samen te doen blijf je zelf ook nog ‘in-shape’. Alle oefeningen worden zittend uitgevoerd, maar ze kunnen ook staand. Bekijk alvast de workout-filmpjes van Azmi.

Liever meer leren over dansen met mensen met dementie? Dat kan met Ronja White van Pure Movement.

Innovatie

Laat u verbazen over de nieuwste technologische innovaties voor verpleeghuizen op het innovatieplein. Argos komt met de Inmu, een muzikaal hulpmiddel voor ontspanning en contact. Het stimuleert zintuigen door trilling en geluid en heeft een meditatieve werking op kwetsbare mensen. De Inmu kan ook rustgevend werken bij mensen met complex gedrag of slaapproblemen.
Ook Zorg van Nu, Tangenborg, ZuidOostZorg, Solis en Schakelring geven demonstraties van verschillende technologieën en slimme hulpmiddelen waar zij mee werken of experimenteren.

Eten

Cultuurspecifieke zorg

Wil je meer weten over cultuurspecifieke en persoonsgerichte zorg? Kom kijken hoe Woonzorgcentrum Raffy dit aanpakt voor de Indische en Molukse ouderen en voor de Turkse ouderen op haar locatie Lâle. Er zullen lekkere hapjes zijn om de culturen te kunnen proeven!

Supermarkt Safari

Omring heeft in samenwerking met supermarkt Deen een Supermarkt Safari ontwikkeld. “Op deze safari krijgen ouderen van een diëtiste opdrachten die hen helpen om de goede keuzes te maken voor het schap.” Op het congres doet Omring dit in een quiz-vorm.

Er is nog veel meer!

Bekijk binnenkort het hele programma op het kennisfestival.

>> Kom naar het congres Thuis in het Verpleeghuis en meld je snel aan. 


Geplaatst op: 16 mei 2019
Laatst gewijzigd op: 16 mei 2019