Japke-d Bouma op congres ‘Zoek het uit!’ op 31-01 in Nieuwegein

‘Concepten uitrollen’, ‘trajecten ingaan’, ‘dingen tegen je aanhouden’ en ‘in je kracht staan’. NRC-columnist Japke-d Bouma gruwt van jeukwoorden en schrijft en spreekt daar humoristisch over.

Zij is één van de keynote speakers, pardon themasprekers, op het landelijk congres ‘Zoek het uit!’ op 31 januari in Nieuwegein, over de kennisinfrastructuur in de ouderen- en gehandicaptenzorg.

Praktijk en wetenschap dichter bij elkaar

Het motto van het congres is praktijk en wetenschap dichter bij elkaar brengen. Taal speelt daarin een belangrijke rol. Japke-d Bouma maakt aan de hand van haar top 10 van zorgjeukwoorden de congresdeelnemers daarvan bewust.

Het volledige programma volgt binnenkort, maar alvast een tipje van de sluier. In het plenaire deel in de ochtend gaan diverse sprekers, soms op verrassende wijze, in op onderzoek doen en de verbinding met de praktijk. In de middag volgt een keur aan workshops; bezoekers hebben de keuze uit onder meer vakinhoudelijke lezingen, masterclasses, inspiratiesessies en interactieve vormen. Horen, zien en doen dus.

Kennisifrastructuur langdurige zorg

Vilans en het ministerie van VWS organiseren dit congres, binnen het programma Kennisinfrastructuur Langdurende Zorg, om kennis in de ouderenzorg en gehandicaptensector beter vindbaar en toepasbaar te maken.


Geplaatst op: 3 december 2018
Laatst gewijzigd op: 3 december 2018