Infectiepreventie verbeteren in de verpleeghuiszorg. Hoe doe je dat?

Geplaatst op: 7 juni 2023
Laatst gewijzigd op: 11 juli 2023

Tijdens het programma ‘Samen werken aan infectiepreventie’ werkten ruim 170 locaties het afgelopen jaar aan de verbetering van infectiepreventie. Met als doel om hygiënisch en veilig werken vanzelfsprekend te laten worden in hun dagelijks werk. Zorgprofessionals willen hiermee aan de slag én meer kennis opdoen. In het najaar organiseren we daarom twee inspiratiebijeenkomsten.

De coronapandemie heeft de noodzaak laten zien van hygiënisch werken en infecties voorkomen in de ouderenzorg. Daarna blijkt het nodig om aandacht te blijven geven aan de basis. Ook als de zorg met minder mensen moet gebeuren. Maar hoe doe je dat?

De ‘Inspiratiebijeenkomst: aan de slag met hygiëne en gedrag’ biedt je dé kennis, inspiratie en praktische handvatten om infectiepreventie in de verpleeghuiszorg te verbeteren. Bewustwording, gedragsverandering, samenwerking en ontmoeting staan hierbij centraal.

In het najaar organiseren we deze inspiratiebijeenkomst twee keer in de ochtend. Lees er meer over en meld je vast aan!

Ben je erbij?

De inspiratiebijeenkomsten worden georganiseerd door Verenso, ActiZ, V&VN, VHIG, Waardigheid en trots voor de toekomst, Vilans en het ministerie van VWS.

Duwtje als keynote én nog meer sessies!

Wil jij gedrag beter begrijpen en kennis opdoen over hóe je gedrag een duwtje kunt geven? In de keynote van Aranka Sinnema, gedragsexpert bij Duwtje, duiken we in de wereld van gedragsverandering. Verder kan je tijdens de bijeenkomsten kiezen uit 8 verschillende workshopsessies. Benieuwd welke? Bekijk het aanbod aan sessies. Meld je snel aan en kies jouw favoriete sessie.

Aanmelden voor Samen werken aan infectiepreventie

Het programma heeft ruimte voor nieuwe deelnemende organisaties. Wil je je aanmelden? Of heb je nog vragen? Laat het ons weten via de programmapagina. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Uiteraard hopen we je te verwelkomen als deelnemer.