Leer alles over hygiënisch werken op het Congres Antibioticaresistentie 23-03

In de zorg vinden we hygiënisch werken allemaal heel logisch. Het hoort bij goede, professionele zorgverlening. Toch is ‘schoon werken’ in de dagelijkse praktijk niet altijd vanzelfsprekend. Kom op maandag 23 maart naar het congres ‘Samen sterk tegen antibioticaresistentie’ in Nieuwegein. Maak een keuze uit een breed aanbod workshops gericht op ouderenzorg en aan het einde van de dag gaat u naar huis met concrete ideeën die u direct in de eigen organisatie kunt inzetten.

Workshops hygiënisch werken in de verpleeghuiszorg

Hygiënisch werken in jouw organisatie is onmisbaar bij het terugdringen van antibioticaresistentie. Daarom krijg je op het congres handvatten voor het creëren van gedragsverandering en kun je ervaringen uitwisselen met vakgenoten en experts.  Een greep uit het workshopaanbod:

Interactief spel: de strijd tegen de bacterie

Speel het spel ‘de strijd tegen de bacterie’ en ga met een team de strijd aan tegen de bacteriën. Het gaat hierbij niet alleen om snelheid, maar ook om het hygiënisch werken. Tijdens de opdrachten zullen de teams enkele malen worden afgeleid. Een minuut in de isolatiekamer en een bacteriekaart is het gevolg van niet hygiënisch werken. Het team dat uiteindelijk de meeste levens heeft gered wint!

Je rol als aandachtsvelder… hoe krijg je je team mee?

Ben jij aandachtsvelder op het gebied van infectiepreventie? Dan sta jij voor de uitdaging om je team hierin mee te krijgen? In deze workshop hebben we het over het doorbreken van bestaande routines en hoe jij als aandachtsvelder het eigenaarschap in het team kunt stimuleren.

ABR-simulatie; een uitbraak in het verpleeghuis – hoe te handelen?

Doe mee aan de ABR-simulatie en bereid je voor op het tegengaan van verspreiding. Hoe moet je handelen bij een eventuele uitbraak? We simuleren wat je moet doen bij verschillende uitkomsten van het Punt Prevalentie Onderzoek (PPO). Je doorloopt in korte tijd een vereenvoudigde weergave van de werkelijkheid, waardoor je tot de kern van het vraagstuk komt. Zo maak je kennis met de maatregelen die je kunt treffen rondom infectiepreventie en cliëntveiligheid. Ook krijg je inzicht in de impact hiervan.

Congres ABR 2020

Ga naar: hwww.congresaanpakabr.nl voor het volledige workshopaanbod.

Praktische informatie

  • Datum: maandag 23 maart 2020
  • Tijd: 12.00 – 17.00 uur
  • Locatie: NBC in Nieuwegein
  • Voor wie: iedereen werkzaam in de ouderen en gehandicaptenzorg
  • Accreditatie: Er is accreditatie aangevraagd voor verschillende vakgebieden
  • Kosten: gratis
  • Meer informatie en inschrijven: www.congresaanpakabr.nl

Geplaatst op: 3 februari 2020
Laatst gewijzigd op: 3 februari 2020