Help mee positief beeld verpleeghuiszorg verspreiden

Samen filmpjes maken over het werken in de verpleeghuiszorg en meehelpen aan het verspreiden van positieve beelden van deze zorg. Met Van Huis Naar Thuis zijn al veel professionals en bestuurders je voor gegaan. Wil jij ook mee helpen aan het verbeteren van het imago van de verpleeghuiszorg? Start dan met het maken van een vlog of ander soort filmpje en deel jouw verhaal. Weet je niet hoe je moet vloggen? De ANBO biedt een gratis training aan op jouw locatie.

Op 31 januari is de #vanhuisnaarthuis Vlogstafette gestart, samen met minister Hugo de Jonge en Tommie Niessen: een estafette van zorgvlogs uit de ouderenzorg. Door het estafettestokje (het kartonnen huisje) door te geven, stimuleren zorgmedewerkers hun collega’s om mooie momenten uit de zorg vast te leggen. En dat zijn vaak de kleine gebaren: dagelijkse bezigheden die van een huis een thuis maken. En juist daarom ontzettend waardevol zijn voor ouderen.

Doe ook mee met de Vlogstafette

Om jouw organisatie enthousiast te maken voor de Vlogstafette en om jou en je collega’s de eerste handvatten te geven om als videomaker, vlogger of schrijver aan de slag te gaan, gaan we opnieuw het land in met vlogtrainingen. Doe je mee en wil je ook een training bij jouw zorgorganisatie? Mail naar vanhuisnaarthuis@anbo.nl. Van Huis Naar Thuis is ook aanwezig op ons congres Thuis in het verpleeghuis met informatie over de vlogworkshops. Meld je vast aan voor het congres!

Is je organisatie al begonnen met vloggen en doe je mee met de Vlogstafette? Vraag dan de estafettehuisjes aan via vanhuisnaarthuis@anbo.nl zodat je collega’s elkaar kunnen stimuleren, en deel je video’s in de Facebookgroep. Daar vind je ook vlogtips, informatie over de Vlogstafette én natuurlijk een grote collectie vlogs van verschillende organisaties.

Meer weten


Geplaatst op: 22 maart 2019
Laatst gewijzigd op: 7 augustus 2019