Gert van Dooren (Argos Zorggroep): ‘Dansend naar de kerst’

Het hele jaar door en vooral tijdens de feestdagen organiseert Argos Zorggroep allerlei festiviteiten voor de bewoners, familie, vrijwilligers en buurtbewoners. ‘We willen blije momenten creëren, dat is wat we Een leven met kleur noemen’, zegt divisiemanager Gert van Dooren. ‘Juist in de decembermaand genieten mensen enorm van fijne, warme activiteiten. En we laten die graag aansluiten op wat ze leuk vinden. In de afgelopen jaren hebben we geleerd dat die aansluiting verschilt per gemeente: Schiedam is van het gezellige eten, Vlaardingen gaat voor de culturele activiteiten.’

Mag ik deze dans van u?

Een heel bijzonder evenement tijdens de kerstdagen is “Mag ik deze dans van u?”. Van Dooren: ‘Dit past bij onze ambitie om voor onze cliënten meer bewegingsactiviteiten te organiseren, maar hoe maak je dat leuk en verleidelijk voor ze? Door ze ten dans te vragen dus. “Mag ik deze dans van u?” bieden we in alle gemeenten waar we actief zijn. Ook mensen van buiten zijn van harte welkom, want we willen de buitenwereld binnenhalen en de energie en het plezier van deze activiteit delen. Het is ook een goede manier om alle verschillende activiteiten in onze huizen te laten zien.’ De locaties maken daarbij gebruik van het interne evenementenbureau van Argos. ‘Een heel klein team dat enorm veel leuke dingen mogelijk maakt. Zij organiseren bijvoorbeeld ook de uitjes van ErOpUit.’, zegt Van Dooren. ‘Bij de uitvoering zijn altijd veel vrijwilligers betrokken. Daarvan hebben we er per locatie zo’n 150. En het zijn activiteiten waarbij de vrijwilligers zelf ook een goed gevoel krijgen. Als dat lukt, heb je de juiste mix te pakken.’

Op een aantal locaties organiseert Argos een speciale nieuwjaarsbijeenkomst voor de mantelzorgers en vrijwilligers om ze te laten weten dat ze er echt bij horen. ‘Ze zijn ook welkom om mee te doen met de activiteiten en om mee te eten’, zegt Van Dooren. ‘De manier waarop we het kerstdiner invullen verschilt van locatie tot locatie. De activiteiten worden al ruim van tevoren gepland. Op sommige locaties is zelfs een voorproeverij georganiseerd voor de managers en mensen van de cliëntenraad. De kok legt zijn kerstmenu voor aan hen en gebruikt de feedback om tot een menu te komen dat echt aansluit bij de wensen van onze cliënten.’

Tekst door Frank van Wijck

Meer weten


Geplaatst op: 14 december 2015
Laatst gewijzigd op: 15 december 2015