Frankelandgroep en Sint Jozefoord beste werkgevers van 2016

Foto: Liselotte Habets

Op 4 oktober werden Sint Jozefoord, Frankelandgroep, ZLM Verzekeringen en Vanderlande door Effectory en Intermediair uitgeroepen tot Beste Werkgevers van 2016. De Frankelandgroep bemachtigde de prijs in de categorie Non-profit met meer dan 1000 medewerkers en werd Branchewinnaar Zorg. Sint Jozefoord stond bovenaan in de categorie Non-profit met minder dan 1000 medewerkers en won de prijs vorig jaar ook al.

Bevlogen en betrokken medewerkers

Frankelandgroep scoort als Branchewinnaar Zorg met een 8,9 ruim boven de nummers 2 en 3: Sint Jozefoord met een Beste Werkgevers Score van 8,6 en Buurtzorg Nederland een 8,5. De winnaars scoren vooral hoog op organisatietrots, achter de doelstellingen staan, kansen krijgen om optimaal te presteren, ontvangen van waardering, organisatietevredenheid en tevredenheid over de werkzaamheden.

Guido Heezen, oprichter van Effectory, over de geheimen van goed werkgeverschap: ‘Succesvolle organisaties scoren aantoonbaar goed op bevlogenheid en betrokkenheid. Om dit te bewerkstelligen is het belangrijk om een cultuur van vertrouwen te creëren. Medewerkers moeten ervan op aan kunnen dat er goed met hun belangen wordt omgegaan. Een duidelijke missie en inspirerend leiderschap zijn daarbij van groot belang.’

Deelnemers Ruimte voor verpleeghuizen

Sint Jozefoord en Frankeland werken binnen het programma Waardigheid en trots – Ruimte voor verpleeghuizen aan een verbeterplan. In de categorie ‘Non-profit minder dan 1000 medewerkers’ staan ook W&t-organisaties Azora, Zorggroep Elde en Zorgspectrum Het Zand in de top 10.

Meer weten


Geplaatst op: 11 oktober 2016
Laatst gewijzigd op: 25 februari 2020