Foto-expositie ‘Etmaal’ op congres Thuis in het Verpleeghuis

Geplaatst op: 16 mei 2019
Laatst gewijzigd op: 16 mei 2019

Fotograaf Romi Tweebeeke  werkt in samenwerking met Stichting Beeldzorg aan een fotoproject waarvoor zij 24 uur lang verblijft en fotografeert binnen 75 verschillende woonzorg- locaties voor ouderen. Een deel van dit fotoproject genaamd ‘Etmaal’ zal op het congres Thuis in het Verpleeghuis tentoongesteld worden. 

Door vergrijzend Nederland te doorkruizen en op zoek te gaan naar bijzondere tot bijzonder gewone zorg-locaties hoopt zij een inkijkje te geven binnen de verschillende culturen van uiteenlopende zorginstellingen. Zo verbleef Romi bijvoorbeeld in een verpleeghuis op Terschelling, binnen een kleine woonvoorziening voor mensen met geheugenproblematiek in Wezup en bij een regulier verpleeghuis in de dorpskern van Wognum. En dat is slechts het begin, het project zal namelijk de komende drie jaar worden voortgezet.

Mensen werven voor de ouderenzorg

Tijdens deze 3 die jaar ontwikkelt Stichting Beeldzorg een online platform waar ouderen, mantelzorgers en/of familie het zorgaanbod visueel kunnen bekijken. Dit platform zal ook worden ingezet tijdens gastlessen op MBO / VMBO college’s om jongeren te bereiken die nog geen definitieve beroepskeuze hebben gemaakt.

Het ultieme doel? 75 verschillende locaties in beeld brengen, de beeldvorming nuanceren en meer mensen werven om in de ouderenzorg te gaan werken.

Congres Thuis in het Verpleeghuis

Tijdens het congres Thuis in het Verpleeghuis zal er een deel van dit bijzondere project worden geëxposeerd. We geven je alvast een kleine inkijk:

Verpleeghuis in de nacht

Noorderbreedte (De Stilen) op Terschelling

 

Bewoner en medewerker

Sweelinckhof (Omring)  in Wognum

 

Bewoner aan kopje koffie

Huize Wezup in Wezup 

 

Rollators bij humanitas

Woon-en Zorgcentrum Humanitas in Deventer 

Meer weten