Escape Room Omring gaat internationaal

Geplaatst op: 13 november 2019
Laatst gewijzigd op: 14 november 2019

De Escape Room van Omring blijkt een internationale hit te zijn. Eind oktober werd hij op een internationaal congres in Orlando, Florida gepresenteerd aan zorginstellingen van over de hele wereld, en daar met groot enthousiasme ontvangen.

Het principe van de Escape Room is eenvoudig: de spelers betreden het appartement van de fictieve cliënt Ria, en moeten door het oplossen van raadsels en het uitvoeren van opdrachten zien te achterhalen wie Ria precies is, en wat voor haar belangrijk is. Alleen zo kunnen ze Ria de zorg leveren die bij haar past. ‘Een escape room is een heel speelse manier van leren, die heel goed aansluit bij de doe-mentaliteit van de meeste verzorgenden en verpleegkundigen’, vertelt  adviseur leerprogramma’s Carin Bulsing.

Grote belangstelling voor Escape Room Omring

Hanneke Bonfrer van het OMRING.LAB begeleidde het ontwikkelteam, waarin ook een verpleegkundige en een verzorgende van Omring betrokken waren, bij de uitvoering. ‘Meteen al na de eerste introductie van Ria’s Escape Room bleek, dat ook andere organisaties grote belangstelling hadden voor dit concept,’ vult adviseur Sandra Hartog aan. ‘Daarom zochten we de samenwerking met een partij die ons kon helpen om hem te verspreiden. Daarbij dachten we in eerste instantie niet verder dan ons eigen land. Dat we met onze escape room op een internationaal podium kwamen te staan, en dat het concept ook daar zo zou aanslaan, voelt als een droom die is uitgekomen.’

De escape room van Omring leert zorgprofessionals anders kijken

Marleen Donders is kwaliteitsverpleegkundige bij Omring en mocht deelnemen aan  de Escape Room. “Je wordt op een speelse manier geprikkeld om op zoek te gaan naar zoveel mogelijk informatie over de persoonlijke wensen van de cliënt en deze te verwerken in het dossier. Daarnaast past het heel goed bij de visie van Omring waarbij de vraag: ‘wat is belangrijk voor de cliënt’ centraal staat. Ik ben er erg enthousiast over en zou het elke zorginstantie aanraden.”

Verzorgers doen de escape room van omring

Bron: Omring

Meer weten