Dien een kunstproject in voor de Elisabeth van Thüringenprijs

Foto: Bibi Veth

Geplaatst op: 1 juni 2021
Laatst gewijzigd op: 2 juni 2021

Heeft jouw verpleeghuis een kunstproject afgerond? Of hebben jullie een goed idee? De Elisabeth van Thüringenprijs 2021 zoekt kunstprojecten die op creatieve wijze laten zien dat kunst voor verbinding kan zorgen. Het doel van de kunstprijs is het stimuleren van kunst die het welzijn en welbevinden van patiënten, bezoekers en medewerkers in de gezondheidszorg bevordert.

Serieuze prijs voor kunstproject in de zorg

De prijs van 10.000 euro wordt in november van dit jaar uitgereikt aan een kunstproject dat voor verbinding tussen mensen zorgt. Het geld is bestemd voor de realisatie van het kunstwerk/project of – indien recent gerealiseerd – ter dekking van de gemaakte kosten voor het kunstwerk/project. Een deskundige jury met kennis van zowel kunst als zorg beoordeelt de projecten.

Behoefte aan verbinding

Terugkijkend naar het afgelopen jaar, waarin corona een hoofdrol speelde, was de menselijke behoefte aan verbinding groot. Eenzaamheid, vervreemding, verandering: het heeft een enorme invloed op een mensenleven. Waar wij juist behoefte aan hebben is de verbinding met anderen. Verbinding is herkenning, erbij horen, ertoe doen. Het is elkaar zien, horen, begrijpen en waarderen. Van een heel klein moment tot een groots gebaar. Het is waar het om draait in een mensenleven.

Richtlijnen kunstproject

Het kunstwerk of kunstproject is niet gebonden aan een specifiek medium én is blijvend van aard. Het kan meerdere vormen hebben en het kan zich over verschillende beeldende kunst- en ontwerpdisciplines uitstrekken. Het werk of project mag geen vervanging zijn van bestaande activiteiten die  onderdeel van de zorg(instelling) zijn. Inzendingen dienen uiterlijk op 31 augustus 2021 te zijn ontvangen door de Stichting Elisabeth van Thüringenfonds.

Meer informatie, voorwaarden en aanmelden

Meer weten: