Eigen ontwerp zorgtafel biedt bewoners Laverhof meer comfort

In 2016 stond bij Laverhof de verbouwing van afdeling Sterappel in De Bongerd in Heeswijk-Dinther, in de planning. Buiten de metamorfose die de afdeling onderging stond er ook een nieuw kookconcept in de kinderschoenen. Restaurantwaardig eten binnen een verpleeghuisafdeling was de uitdaging die werd aangegaan. Zo ontstond er bij teammanager zorg, Antoinette van Melis, een idee om de keuzevrijheid én het eetgemak van bewoners te veraangenamen: een zorgtafel.

Antoinette Van Melis, teammanager zorg Laverhof
“Bewoners in een rolstoel moeten vaak ongemakkelijk ver van de tafel zitten en worden daardoor in hun bewegingsvrijheid enorm beperkt. Natuurlijk is er de mogelijkheid om aan een verhoogde tafel te zitten, maar dan kunnen ze nooit samen met mensen aan een tafel zitten die niet in een rolstoel zitten. Of de een zit te hoog of de ander te laag. Ik heb rondgekeken bij speciale interieurwinkels voor zorgmeubels, maar ook zij hadden hier geen oplossing voor. Ik dacht: ‘Dit kan toch niet!’ En heb een tafel ontworpen, waarbij dit wel kan.”

zorgtafel

Samenwerking met lokale ondernemer

Het idee was geboren! Nu nog iemand vinden die dit zou kunnen realiseren. Van Melis ging in gesprek met lokale ondernemer de heer Pieter van Eijk, van Van Eijk Van der Sterren Timmer en Bouwbedrijf, gevestigd te Heeswijk-Dinther. Dit leidde tot een samenwerking. Pieter bleef net zo lang sleutelen aan het idee tot ze beiden tevreden waren. Inmiddels zijn er twee zorgtafels in gebruik genomen. Bewoners zijn zeer positief over het zitcomfort en de medewerkers kunnen makkelijker hun werk doen.

Bron: Laverhof

Meer weten


Geplaatst op: 19 juli 2017
Laatst gewijzigd op: 15 maart 2019